1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Ramazan Eğlencesi
Kars’ta Ramazan Eğlencesi

Kars’ta Ramazan Eğlencesi

Kars Serhat Boyları Deneği, Kars’ta “Ramazan Sevinci” adı altında, İftar Programı ve Ramazan Şöleni düzenledi.

A+A-

Kars Serhat Boyları Deneği Başkanı Muharrem Yıldız tarafından Kars Valiliği önündeki tören alanında organize edilen Ramazan Şölenin de, yaklaşık 5 bin Karslı alanı doldurarak doyumsuz bir gece yaşadı.

İftar öncesi başlayan şölende, 1000 kişiye iftar yemeği ikram edildi. Ardından da Kars Halk Oyunları, Semazen, Tasavvuf ve İlahi ekipleri, alanda kurulan dev platformda sahne aldı. Yıldız tarafından birbirinden güzel etkinliklerin de Kars halkına sunulduğu coşkulu gecede, çocuklar ve gençler için şişme oyun, rodeo, dans eden boğa, şişme maskot gibi oyun alanları oluşturuldu. Çocuklar bu alanlarda eğlenceli saatleri geçirirken, Hacivat ve Karagöz oyunu ile de coştular. Şölen alanında ayrıca Karslılara boza, şerbet, lokma tatlısı, pamuk şekeri ve patlamış mısır da ikram edildi. Aşık ve Maşuk’un da sahne alacağı gecede, Kars halkı unutulmaz bir Ramazan coşkusu yaşadı.

DUAYEN SANATÇILAR KARSLILARLA BULUŞTU

Birlik ve beraberlik içerisinde geçen etkinliklerin son bölümün de ise Türkiye’nin duayen ve unutulmaz ses sanatçıları, Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Selahattin Alpay ve Bedri Ayseli sahne aldı. BENGÜTÜRK TV’den de canlı olarak yayınlanan Ramazan Şölenine, Kars dışındaki Serhat boylarından çeşitli kentlere göç eden bölge halkın da, ekranları başında bu coşkulu Kars gecesine eşlik etti.

İL PROTOKOLÜ VE DAİRE MÜDÜRLERİ KATILMADI

İl protokolünden hiçbir kimsenin katılmadığının da dikkat çektiği coşkulu geceye, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel ve sayıları 5 bini bulan Kars halkı katıldı.

Gecede, Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verirken, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’da MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan’a teşekkür plaketi verdi. MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan ise Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel’e destekleri için teşekkür plaketi verdi.

YILDIZ: “SINIRLARIMIZ İÇERİSİNDE VE ÖTESİNDE MÜSLÜMANLAR KARDEŞ KANI DÖKÜYOR”

Coşkulu gecede bir açılış konuşması yapan Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, tüm İslam âleminin ve Karslıların Mübarek Ramazanlarını kutladı.

Başkan Yıldız, BENGÜTÜRK ekranlarından da canlı olarak yayınlanan coşkulu gecede, Kars’ta insanlar arasına nifak sokmak isteyenlere, alanı dolduran binlerce Karslı tarafından birlik ve beraberlik mesajları verildiğini söyledi.

Mübarek Ramazan ayı içerisinde olmamıza rağmen sınırlarımız içerisinde ve özellikle sınır ötesinde Ramazan ayına yakışmayan bir şekilde kardeş kanı döküldüğüne dikkat çeken Yıldız: “Düşününki Ramazan ayında bile insanların kalplerinin daha da yumuşaması gerekirken taşlaşmışsa, fakire fukaraya el uzatılması gerekirken, Ramazan ayında insanlar birbirlerine sevgiyle ve kardeşçe yaklaşması gerekirken, kendilerini ‘Müslüman’ diye adlandıranların, ‘Allah’ diyerek başını kestiği kardeşi, Besmele çekerek can veriyor. Bunun hangisi Müslüman, hangisi Müslüman değil diye şaşırmaya başladık” dedi.

ESENYURT’TA CAMİ YAKILMASINI KINADI

İstanbul Esenyurt’ta Muhaamediye Camisi’ne yapılan saldırıları da kınayan Yıldız: “Esenyurt’ta bu mübarek Ramazan ayında, camilere saldırlar yapıldı. Allahın evi olan Cami’de, Peygamber’in kitabı Kuran- ı Kerim’e aynı camide ibadet eden kıblesi, kitabı, inancı ve Peygamberi bir olan camileri bile yakarak Türk milleti arasına nifak sokmaya başladılar. Onun için çok dikkatli olmalıyız. Kars onun için çok önemli bir kenttir. Bugün bu meydanda Karsımıza baktığımız zaman Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinden insanların yanı sıra, Azeri, Terekeme, Yerli ve Kürt kökenli halkımız ile birlikte, aynı iftar sofrasında orucumuz açtık” dedi.

OYUNA GELMEYELİM!

Karslılara ‘Oyuna gelmeyelim’ şeklinde birlik ve beraberlik çağrısında da bulunan Muharrem Yıldız, “Bugün de burada kardeşçe yaşıyoruz. Bunun için ben sevgili hemşerilerime yüksek sesle seslenmek istiyorum. ‘Oyuna gelmeyelim’. Çünkü sınırlarımızın ötesinde iki şey yapmak istiyorlar. Kürdistan diğerine de Sünni devleti oluşturmak istiyorlar. Bunun ikisine de bu topraklarda yaşayan insanların kesinlikle bir anlam katmaması gerektiğine inanıyor ve kesinlikle aramıza nifak sokulmamasını arzu ediyorum. Değerli hemşerilerim biz bu topraklarda yıllardır kardeşçe bir arada yaşadık. Terekemsi, Azerisi Yerlisi, Kürdü, Alevi'si ve Sünnisi burada” diye konuştu.

BU ÜLKEYİ İYİ YÖNETMEK İSTİYORSANIZ KARS’A BAKIN!

Türkiye’yi iyi yönetmek isteyen yöneticilere de Kars’ın örnek gösteren Yıldız: “Bu gece, Türkiye’yi yönetenlere, sınırlarımızın dışındakilere bir ders olsun. Eğer ki ülkeyi iyi yönetmek istiyorsanız önce Karsa bakın. Bu meydanlara bakında görün kardeşçe nasıl yaşanır. Bunun için Sayın Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta ve MHP İl Başkanımız Yaver Özcan’a bu kardeşliği pekiştirdiklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kardeşlik sonsuza kadar yaşamalı. Bizler karsı terk ederken İstanbul’da da her gittiğimiz yer de Kars’ı anlattık. Bir arada yaşarken kardeşleri arasında mutlu, huzurlu olduğumuzu birbirimizden ayrı gayrımız olmadığını anlattık. Bugünde burada bunu gördüm ve çok duygulandım. İnşallah yüce rabbim bize nasip ederde gelecek yıl daha da görkemli Belediye Başkanımızla birlik de bunları daha büyük daha da sizleri mutlu edebileceğimiz programlar hazırlarız. Bu kardeşliğimizi devam ettiririz” şeklinde sözlerini tamamladı. 

KARAÇANTA: “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE COŞKULU BİR GECE YAŞIYORUZ”

Yıldız’ın ardından söz alan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’da, Kars halkına birlik ve beraberli içerinde bu coşkulu geceyi yaşattıkları için Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız’a teşekkür etti. Kars’ın izdiham şeklinde coşkulu bir gece yaşadığını da kaydeden Başkan Karaçanta: “Bu muhteşemliğe ve bu izdihama bakın. Değerli dostlar bu güzelliği, bu mutluluğu, yaşadığımız bu mübarek ayımızı candan tebrik ediyorum. Türk ve dünya İslam âleminde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.  Hepinize gönlünüzce bir gece diliyorum. İyi eğlenceler diliyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

DUAYEN SANATÇILAR DA KARSLILARA SESLENDİ

Ramazan Şenliğinde sahne alan Türkiye’nin unutulmaz duayen sanatçıları Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Selahattin Alpay ve Bedri Ayseli de, mutluluklarını Karslılarla paylaştı. Hep birlikte sahne alan unutulmaz dörtlü, birlikte ve solo olarak söyledikleri Türklerle Karslılara unutulmaz bir türkü gecesi yaşattılar. Sanatçılar konuşmalarında ise birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar.

AKKALE, BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE KARDEŞÇE YAŞAMAYI BAŞARACAĞIZ

Bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamanın başarılacağına vurgu yapan Belkıs Akkale, “Bu gecenin yaşanmasını sağlayan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Muharrem Yıldız ve Menajerimiz Kemal Aslan kardeşime çok teşekkür ediyorum. 30 yıllık bir hasretliği dindirdiler ve biz burada huzurlarınızdayız. Biz il adına bu topraklar üzerinde kimliği ne olursa olsun fark etmez. İnancı ne olursa olsun fark etmez. Bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamayı başaracağız. O ki bizler burada toplandık türkülerimiz için. O yürek ve sevgi bizde var” dedi.

ALTINMEŞE, AŞIK ŞENLİK, MURAT ÇOBANOĞLU VE ŞEREF TAŞLIOVA’YIN ANDI

Daha sonra söz alan İzzet Altınmeşe de,  kahramanlar şehri Kars’ta bulunmaktan dolayı mutluluklarını dile getirerek bu geceyi düzenleyen her kese teşekkür etti. Aşık Şenlik ve Murat Çobanoğlu’nu da rahmetle andığını belirten Altınmeşe, Aşık Şeref Taşlıova’ya da sağlıklı bir ömür diledi.

Selahattin Alpay ve Bedri Ayseli de, Kars’ta bulunmaktan dolayı mutluluklarını ifade ederek geceyi düzenleyen Kars Serhat Boyları Dernek Başkanı Muharrem Yıldız, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Kars halkında teşekkür etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.