1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Öğretmenler Günü
Kars’ta Öğretmenler Günü

Kars’ta Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler ve törenle kutlandı.

A+A-

Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Kars Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen törenin ardından, kutlama etkinliklerine daha sonra da Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü çok amaçlı salonunda devam edildi. Kutlama törenine Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören öncesi katılım gerçekleştiren öğretmenlere Kars Valisi Günay Özdemir tarafından Prof. Dr. Ertuğrul- Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın tarafından yazılan ‘İdealist Öğretmen’ adlı kitap hediye edildi. Daha sonra tören saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı. Programda, Öğretmenler Günü ile ilgili olarak günün anlam ve önemini belirten bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Törende ilk olarak, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Tuğba Hancı tarafından ‘Öğrenci Gözünden Öğretmen’ konulu konuşma gerçekleştirildi. Ardından kutlama etkilikleri öğretmenlik mesleğine yeni başlayanlar adına, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğretmeni Hatice Gündoğdu adlı öğretmenin konuşması ile devam etti. Programda Aydınalan İlköğretim Okulu’ndan emekli bir öğretmenin günün anlam ve önemine dair konuşması ile yeni göreve başlayacak öğretmenlere önemli mesajlar verildi.

ÖZDEMİR, “DÜNYA YAŞANILIR GİBİ DEĞİL”

Kars Valisi Günay Özdemir, Öğretmenler Günü ile ilgili olarak düşüncelerini aktardı. Özdemir de konuşmasında her “Aslında bugün dünyamıza bir baktığımızda yaşanmaz halde olduğunu görüyoruz. Şiddetin, ölümlerin, savaşların olduğu ve insanlara zulümlerin yapıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu da gösteriyor ki eğitim anlamında insanlarımızı yetiştirirken önemli olanın iyi bir mühendis, doktor yetiştirmekten öte insanları insancıl yetiştirmek önemlidir. Bir düşünün ki insanları öldüren silahları imal edenler alanlarında çok iyi yetiştirilen mühendislerdir. İnsanlara işkence yapanlar belki de çok iyi doktorlardır. İnsanlara zulüm edenler belki dünyada çok iyi yöneticilerdir. Onun için eğitim anlamında önemli olan iyi insan yetiştirmek. Aslında gerçek dünyada yaşayan insanlar siz öğretmenlersiniz. Çünkü öyle bir dünyada yaşıyorsunuz ki, samimiyetin olduğu, dürüstlüğün olduğu ve herhangi bir merhametin olduğu sevgi ve saygının yaşandığı bir dünyada yaşıyorsunuz. Size bu dünyayı düzeltmek adına yaptığınız emeklerden dolayı minnettarız. Gününüz kutlu olsun.“ diye konuştu.

AY YILDIZLI BAYRAĞA EL BASARAK ANT İÇTİLER

Kutlama etkinlikleri kapsamında arıca öğretmenlik mesleğine yeni başlayan çiçeği burnunda öğretmenler de Türk Bayrağına el basarak öğretmenlik andı eşliğinde yemin içtiler. Etkinlikler kapsamında şiir, kompozisyon ve resim dalında yarışma sonucu dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kutlama programında son olarak hazırlanan sürpriz müzik şöleniyle öğretmenler günü kutlanandı. Hazırlanan müzik ziyafeti katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Kars’ta 24 Kasım Kutlamaları “”

24 Kasım Öğretmenler Günü yurt genelinde olduğu gibi Kars'ta da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’un Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan törenlere, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İl Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğrenciler katıldı.

Valilik önünde düzenlenen törende il milli eğitim müdürü Gökhan Altun Atatürk anıtına çelenk koydu.

Ardından saygı duruşu istiklal marşı okundu. Tören sonrası açıklama yapan il milli eğitim müdürü Gökhan altun düşüncelerini şöyle ifade etti. Bildiğiniz gibi bugün 24 kasım öğretmenler günü, öğretmenler gününü ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 24 kasım 1928 de millet mekteplerinde baş öğretmenliği kabul buyurduğu gündür. Daha sonra bu her yıl tekrarlanmak üzere yönetmelik haline geldi. Bütün öğretmenlerimiz önce ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum emekli olan öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında sağlıklı mutlu bir hayat yaşamalarını diliyorum görev yapan bütün öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyor hepsine saygı ve hürmetlerimi iletiyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.