1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Kültür Şöleni
Kars’ta Kültür Şöleni

Kars’ta Kültür Şöleni

24-25 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşecek olan ve bugün start alan Azerbaycan, Gürcistan, Iran, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan gibi ülkelerden seçkin sanat grupları aşıklar, ozanlar, şarkıcılar, folklor ve dans grupları katılımıyla gerçekleşen Türk Dü

A+A-

 

Türk Dünyası Aşıklar Sanatı Sempozyumu ve Kültür Şöleni’nin ilk gün programında Kars’ta soğuk havaya rağmen sıcacık bir kültür rüzgarı esti. Genel Başkanlığı’nı yıllardır Türk Dünyasıyla ilgili çalışmalarıyla tanınan gazeteci-yazar Seyfullah Türksoy’un yaptığı Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT), serhat şehri Kars’ta Türk Dünyası’nın kültür ve sanat elçilerini buluşturdu.

KARPAT Başkanı Seyfullah Türksoy, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey’in de katıldığı Kars kültür etkinlikleri bu sabah saat: 09.30’da Valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ardından da Kars Kalesi eteklerindeki taş köprüden kortej yürüyüşü ile başladı. Yurtiçinden ve yurtdışından sanat ve folklor grupları, aşıklar, ozanlar, kanaat önderleri, STK temsilcileri, akademisyenler, muhtarlar, öğrenciler, halk ve protokol üyelerinin katıldığı kortej yürüyüşü Erzurum Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde Belediye binasına kadar devam etti.

Ardından etkinlikler Kültür ve turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam edildi. Etkinliklere Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Doğu Türkistan’dam gelen halk ozanları da Kars’ta Orta Asya ve Türkistan rüzgarı estirdi. Kars aşıklarının da yer aldığı programda Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başkanlığında akademisyenler tarafından Karapapakların geçmişi ve tarihteki yeri hakkında sempozyum gerçekleştirildi.

Kars kültür etkinliklerine Azerbaycan’dan Gülistan Aliyeva, Nuriye Hüseyinova, Gülara Azaflı ve Çeşme Aşıklar Grubu, Saadet Buta, Zöhre Halili, Aida Gülzar, Solmaz Koseyeva, Ilham Askeroğlu, Eskinaz Hümbetova gibi tanınmış sanatçılar ve şairler; Gürcistan Borçalı’dan Aşık Nargile Mehdiyeva, Aşık Efgan Şamilov, Aşık Mesim Recepov ile Sarvan Dans Grubu; İran’dan Aşık Mahbub Halili, Böyükbey Alekberoğlu, Sulduz aşıkları ve Seher Yallı ve folklor grubu katıldı.

Programda Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Sami Özcan, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve KARPAT Başkanı Seyfullah Türksoy birer konuşma gerçekleştirdi.

Her dakikası dolu dolu geçen programda Türk Dünyası Aşıklar Sanatı Sempozyumu ve Kültür Şöleni Komite Başkanı Erkan Koçali’ye yapmış olduğu maddi ve manevi fedakarlıktan dolayı KARPAT Yönetim, İstişare Kurulu ve Gençlik Kadın Meclisi tarafından Kafkas Karapapak Beyi unvanı ve madalyası verildi.

Ayrıca tüm katılımcılara da günün anlam ve önemine dair plaket takdimi yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.