1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta kış manzaraları
Kars’ta kış manzaraları

Kars’ta kış manzaraları

Kars’ta kar yağışını fırsat bilen çocuklar, bol bol kayarak kar topu savaşı yaptı. Buz pistine dönen caddelerde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelirken, işine giden bir vatandaş kayarak düştü.

A+A-

Kars’ta önceki akşam başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, gençlerin ve çocuklarında eğlencesi oldu. Sabah okullarına gitmek için evlerinden çıkan öğrenciler Karadağ Caddesi’nde buluşarak gönüllerince kaymanın keyfini çıkarttı.

"Düşen vatandaş yerden zor kalktı"

Kar yağışı bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Cadde ve kaldırımların buz tuttuğu Kars’ta işine giden bir vatandaş kayarak düştü. Bir süre yerde kalan vatandaş, diğer vatandaşların yardımıyla yerden kaldırılırken, kentte buz pistine dönen caddelerde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Buzlanan caddeler ise belediye ekiplerince tuzlandı.

Kars'ın kar ile daha güzel olduğunu ifade eden Evren Kınık isimli vatandaş, "Söyleyecek bir şey yok. her mevsim yaşadığımız gibi, Kars'ın en güzel yönü kardır. Kar yağdı şükür. Allah'ın verdiğine şükür. berekettir bu, şimdi bu güzel Kars'ın dokusuna, mimari dokusuna yakışan en güzel nimetlerden birisidir kar" dedi.

"Kar en çok çocuklara yaradı"

Kar yağışına en çok sevinin ise çocuklar oldu. Atatürk İlkokulu öğrencileri, ders arasında bol bol kar topu oynadı. Kar topu savaşı yapan çocukların mutlulukları kameralara yansıdı. Öğrencilerin kar topu savaşı ders zilinin çalmasıyla son buldu.

"Karayolları ve belediye tuzlama çalışması yaptı"

Öte yandan Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, ana arterlerde çalışma yaparken, belediye ise şehir içi yollarda tuzlama çalışması yaptı. Araçlar ise, buz pistine dönen yollarda ilerlekmede zorluk çekti. Belediye ekiplerinin tuzlama çalışmaları sonrasında trafik normal akışına döndü. Kars'ta kar yağışı devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.