1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta kış ayında yaz havası
Kars’ta kış ayında yaz havası

Kars’ta kış ayında yaz havası

Kars’ta mevsim normalleri dışında seyreden hava koşulları vatandaşları şaşırtmaya devam ediyor.

A+A-

Gündüzleri yazdan kalma havanın hüküm sürdüğü kentte geçmiş yıllarda bugünlerde görülen kış görüntülerinden eser kalmadı. Vatandaşlar yazlık elbiseleriyle yazı aratmayan günlerin tadını çıkarıyor.

Özellikle gündüz saatlerinde masmavi gökyüzü ve güneşin hakim olduğu Kars’ta vatandaşlar, geçtiğimiz yıllara göre oldukça sıcak geçen bu ayların tadını çıkarmaya çalışıyor. Kent merkezinde vatandaşları gezi amaçlı caddede görmek mümkünken, yine de hazırlıklı oldukları ve kışa hazır giyindikleri gözden kaçmıyor.

Köylerde de hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar, havaların gidişatından oldukça memnun. Geçtiğimiz yıllarda bu aylarda hayvanlarına içeride bakmak zorunda olan köylüler, bu yıl ise hava muhalefetinin bu nimetinden faydalanarak, hem kar elde etmiş oluyor, hem de yazdan kalma günlerin tadını çıkarıyor.

Gelirli Köyü sakinleri de Kars’ta alışık olunmayan bu hava şartlarının oluşumunu, bölgede çoğalan baraj ve göletlere bağlıyor. Sert havanın barajlar sayesinde kırıldığını ve yerini güneşli bir yaşama bıraktığını ifade eden köylüler, her ne kadar yalancı bahar yaşanıyor olsa da kışın kapıda olduğunun hatırlatmasını yaptılar.

Sıcak havaları fırsat bilen köylüler bahçede oturarak çaylarını yudumlarken, bir taraftan da doğanın oluşturduğu eşsiz güzelliği seyrediyor. Akşam saatlerinde yalancı baharın yerini bıraktığı soba dumanları köyde muhteşem bir görüntü oluşmasına yol açıyor. Tüm bunların yaşandığı köylerde ve kentte gece saatlerinde ise soğuk etkisini göstermeyi ihmal etmiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.