1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta kaldırımlar yıkanıyor...
Kars’ta kaldırımlar yıkanıyor...

Kars’ta kaldırımlar yıkanıyor...

Kars’ta bu ayda şaşırtan görüntü kaldırımlar yıkanıyor...

A+A-

Bu görüntüler Antalya’da çekilmedi. Şaşırmayın burası Kars. Hem de tarih boyunca ilk defa bu mevsimde artı değerlerin görüldüğü Kars. Bu görüntüler Antalya’yı andırsa bile ayazıyla bilinen Kars’ta çekildi. Hem de bugün. Yani 11 Aralık.

Her yıl Aralık ayında buzdan geçilmeyen, gündüz vakitlerinde bile ortalama eksi 18, geceleri ise eksi 30 derecelerde seyreden hava sıcaklıkları bu yıl yerini bahar havasına bıraktı. Aralık ayının 11’i olmasına rağmen kaldırımların yıkandığı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Doğu Anadolu Bölgesinde ağır kış koşulları yerini bahar havasına bıraktı. Kentte etkili olan sıcak havayı fırsat bilen Belediye itfaiye ekipleri de kaldırım ve yolları yıkamaya başladı. Sabah saatlerinde bile hava sıcaklığının 3 derecede seyrettiği kentte temizlik işçileri de süpürgelerle işe koyuldu. Geçmiş yıllarda levyeler ve ateş yardımıyla donan çöpleri çıkarmaya çalışan işçiler artık rahat bir temizlik yapmanın keyfini çıkardılar.

Vatandaşlar ise bu sıcak kış mevsimini bir piyango olarak değerlendirdi. Şaşırdıklarını söyleyen vatandaşlar, ilk defa bu mevsimde bu sıcaklıkta hava gördüklerini ifade ettiler. Vatandaşlar, “Her yıl böyle hava soğuk geçmiyordu. Bu hava ise bir piyango gibi geldi. Her sene Aralık ayında kar ve tipiden dışarı çıkılmazdı. Şimdi ise gördüğünüz gibi temizlik var çok güzel bir şey. Bu mevsimde bu sıcaklığın yaşanması ise Allah’ın bir lütfudur. Kars’ta böyle havayı ilk defa görüyoruz. Hava çok güzel maşallah. Şuan gördüğünüz gibi kaldırımlar yıkanıyor. 12’nci ay olmasına rağmen bugüne kadar görülmemiş bir şey görüyoruz. Geçen yıl bu zamanlarda kaldırımlarda buz temizliyorduk şimdi ise kaldırımlar yıkanıyor. Adeta yaz temizliği yapılıyor. İklim değişikliği şuanda Kars’ımıza da yansıdı. Bu nedenle ılıman geçen bir iklimden belediye personeli de yararlanarak bu güzel temizliği yapıyor.” diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.