1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta İsrail’e Protesto
Kars’ta İsrail’e Protesto

Kars’ta İsrail’e Protesto

Kars’ta öğle namazı çıkışında Merkez Camii önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri Gazze’ye yardım götüren gemilere saldıran İsrail’i protesto etti.

A+A-

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etmek amacıyla Merkez Camii önünde toplanan ADG üyeleri slogan atarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

 

Namazdan çıkan cemaat ve vatandaşların da destek verdiği protestolu basın açıklamasında Türk ve Filistin bayrakları birlikte sallanarak atılan sloganlar ile İsrail Protesto edildi.

 

Saadet Partisi Kars İl Teşkilat Başkanı Cumhur Ağadeoğlu basın açıklamasında, “Irkçı emperyalistlerin elebaşısı İsrail, ABD’den aldığı destekle cinayetlerinde sınır tanımıyor. Vahşi yüzünü bu kez insani yardım için dünyanın çeşitli yerlerinden harekete geçen insanlara gösteren işgalci İsrail, bu sabaha karşı Gazze filosuna saldırmıştır. Bu sabah erken saatlerde 6oo’ye yakın Filistin gönüllüsüyle birlikte Filistin’e yardım taşıyan gemilerimize İsrail askerleri çıkarma yapmış ve bir çok kardeşimiz katledilmiştir. Menfur saldırılarda 30'un üzerinde kardeşimiz de yaralanmıştır. Mü’minler bir vücudun azaları gibidir. Filistin davası, İslam ümmetinin ortak davasıdır. Filistin davası için yola çıkan gemilere yapılan saldırı İslam dünyası için önemli bir tehdittir. İslam dünyasındaki tüm müminler, mümkün olan her şekilde, Filistin’i ve Filistin sevdalılarını savunmakla yükümlüdürler.” dedi.

 

Ağadedeoğlu, Filistin davası Asr-ı Saadetten Osmanlı’ya uzanan bir mana ihtiva ettiğini de belirterek, “Filistin, bize “Kanla alınan bu topraklar parayla satılamaz” diyen cennet mekan Abdülhamid Han’ın hatırasıdır. Mescid-i Aksa “Allah Resulü'nün miraca çıktığı, yıllarca Müslümanlara kıblegâh olmuş, üçüncü harem düşmanın elinde iken bana uyumak yaraşır mı” diyen Selahattin Eyyubi’nin bize emanetidir. Filistin, 40 yıllık siyasi hayatını Siyonizm ile mücadeleye adamış Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın bize öğütüdür. Bu nedenle bizim bu menfur saldırıya seyirci kalmamız mümkün değildir. AGD olarak “haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” sözü mucibince bu saldırıları bütün şiddetiyle lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

 

Ağadedeoğlu, daha sonra şunları söyledi:

 

“Hükümet, söylemini pratiğe aktarmak durumundadır. Somali açıklarında korsanların ticari gemilere saldırısına karşı donanma gücünü görevlendiren Türkiye devletinin İsrail korsanlığı karşısında demeçle, beyanatla, kınama mesajı ile yetinmesi açık bir tutarsızlık olacaktır. Hükümet, zulme daha fazla ortak olmamak adına İsrail’le olan bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerine son vermelidir. Başbakan, BOP eşbaşkanlığından derhal istifa etmeli ve Yahudi lobilerinden aldığı cesaret madalyasını geri iade etmelidir. Bu saldıralar kimin dost kimin düşman olduğunu açıkça belli etmiştir. Senelerdir Müslüman kardeşlerimize yapmadıkları işkenceyi bırakmayan İsrail’le dost olunamayacağı bu saldırılarla bir kez daha görülmüştür. Bu açıdan Meclis’teki Türk-İsrail dostluk gurubunun bir hükmü kalmamıştır, derhal lağvedilmelidir. İsrail tel’inden ve kınamadan anlamaz. O, ancak müeyyideden anlar. İslam Ümmeti artık acizliği bir kenara bırakıp İsrail’e hak ettiği karşılığı vermelidir. Türkiye’nin öncülüğünde sekiz İslam ülkesinin bir araya gelerek kurdukları D-8’in işlevselleştirilmeli ve bu organizasyon aracılığıyla bütün İslam alemi adına saldırılara karşı gerekli cevap gür bir şekilde verilmelidir. İsrail’in yaptıkları yanına kar kalmamalıdır. Gün mücadele günüdür. Gün, Filistinli kardeşlerimizle birlik olma günüdür. Filistin davası İslam ümmetinin en büyük imtihanlarından biridir. Bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmamız gerekmektedir. Filistinli kardeşlerimizin çektikleri acılar bizim acılarımız, onların feryadları, akan gözyaşları bizim gözyaşlarımızdır. Anadolu Gençlik Derneği olarak İsrail ordusunun yardım filosuna yaptığı baskını tekrar lanetliyor, kardeşlerimizin bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. Filistinimizi yok etmeye çalışan siyonistler ve onların uluslararası destekçileri çok iyi bilmeliler ki, Filistin davası bizim onurumuzdur, bizler var olduğumuz müddetçe Filistin’i yok edemeyeceklerdir”.

 

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından tekbir getirip, sloganlar atarak İsrail’i protesto ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.