1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta İlköğretim Haftası açılışı
Kars’ta İlköğretim Haftası açılışı

Kars’ta İlköğretim Haftası açılışı

2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı “İlköğretim Haftası” açılış ve kutlama töreni, Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlk ve Ortaokulu bahçesinde yapıldı.

A+A-

Tören sonunda, Vali Vekili Ali Karakaya’nın Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş il birlikte çaldığı ilk zil ile öğrenci ve öğretmenler ders başı yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlk ve Ortaokulu 7/ A sınıfı öğrencilerinden Nurten Kaan Bozkurt, öğrenciler adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Bozkurt yaptığı konuşmada, yaz tatilinde yeterince dinlenip, bilgi yuvaları olan okullarına geri dönmenin heyecan ve coşkusu içerisinde olduklarını söyledi.

Konuşmasında, “Tek bir şeye ihtiyacımız vardır: çalışkan olmak” diyerek arkadaşlarına çağrıda bulunan Nurten Kaan Bozkurt, “İlköğretim haftasının kutlandığı bu günde Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin ancak bilgi ile mümkün olacağını biliyoruz. Bizler bu bilinçle yeni bir öğretim yılına başladıklarını da konuşmasında vurgulayan Nurten Kaan Bozkurt: “Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, Türk milletinin özlemidir. Bizler bilgiye susamış Türk çocukları olarak bu özlemi gerçekleştirmek için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz.” dedi.

Bozkurt ayrıca, “Ne mutlu bizlere ki okullar açıldı. Hiçbir sorunla karşılaşmadan tekrar okulumuzdayız. Ya okula gitmeyi çok isteyip de çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemeyenler! Kendimizi onların yerine koyarsak elimizdekinin değerini daha iyi anlayabiliriz. Onun için değerli arkadaşlarım lütfen okumaktan sıkılmayalım. Ülkemizin geleceğini düşünerek okumaya daha istekli olalım. Bizleri geleceğe hazırlayan iyi niyetli çabaları boşa çıkarmayalım. Okulumuzu, öğretmenlerimizi çok sevelim. Vatanımıza milletimize ve ailemize hayırlı bir insan olarak yetişmemiz için, hiçbir zaman emeğini esirgemeyen eli öpülesi öğretmenlerimizi üzmeyelim. Büyük önder Atatürk’ün dediği gibi “Tek bir şeye ihtiyacımız vardır: çalışkan olmak” ifadelerini kullandı.

ELİF ÇİFTÇİ DOĞAN: “GELECEK EĞİTİMLE BİÇİMLENECEKTİR”

Öğrencinin ardından okulun Türkçe Öğretmeni Elif Çiftçi Doğan da kürsüye çıkarak öğretmenler adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Doğan, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başladığı günlerde okula ilk kez adım atmanın heyecanıyla yüreği çarpan, tekrar okuluna, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan öğrencilerinin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Öğretmen arkadaşların da seslenen ve “Gelecek eğitimle biçimlenecektir” çağrısında bulunan Doğan şöyle konuştu:

“Değerli meslektaşlarım eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek eğitimle biçimlenecektir. İşte bugün hep birlikte öğrencilerimize eğitim kapılarını açıyoruz. Bizler onları kucaklarken onların da bize destek olmasını istiyoruz.”

Konuşmasında öğrencilerine de seslenen Doğan: “Sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş ilke ve hedefleri olan, çağdaş, bilgili, Atatürkçü, küçüklerini seven ve koruyan büyüklerine karşı saygılı gençler olarak yetişiyorsunuz sizlerin başarısı sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil dünyanın da başarısı olacaktır. Eğitim ve öğretim sizin de bu gelecekte yer almanızı sağlayacaktır. Öğrenimin sadece okulda bitmediğini ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her fırsatını değerlendirmelisiniz.” şeklinde konuştu.

Okulun öğrencilerinden Melisa Uykutalp ve Halil İbrahim Can’ın ‘İlk Öğrettim Haftası’ konulu şirinlerini okumasının ardından kürsüye çıkan Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun da öğrenci, öğretmen ve velilere seslendi.

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun yaptığı konuşmada, “Yeni bir eğitim öğretim yılının ilk gününde, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızla, bu çocukların yetişmesinde emeği geçen, başta öğrenci velilerimizle, öğretmenlerimizle ve bu öğrencilerin daha iyi okullarda eğitim ve öğretimlerini sürdüre bilmesi için ülke imkanlarının çoğunu bizlere harcayan yöneticilerimiz ile birlikte olmanın heyecanı ve mutluluğu içinde hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Altun daha sonra şunları söyledi:

Eğitim ve öğretim kavramları birbirini tamamlayan, birbiri içine geçmiş olmasına rağmen birbirinden farklı kavramlardır. Ziya Gökalp eğitimi ''Bir toplumda yetişmiş neslin yeni yetişen nesle fikirlerini ve hislerini vermesidir.''diye tanımlar. Öğretim ise en yalın hali ile ''belli bir amaca yönelik olarak verilen bilgi''diye tanımlanır. Öyle ise çocuklarımıza vermiş olduğumuz bilginin amacının, çocuklarımızı daha eğitimli birer fert olarak yetiştirilmesini sağlamak olduğunu, biz öğretmenler, siz aileler ve  çocuklarımızın iletişim halinde olduğu toplumun her ferdinin, görevi olduğunu bilmemiz ve buna göre davranmamız gerekmektedir.  Ülkemizde çocuklarımızı bilgili ve birikimli yetiştirmek ve eğitimli bir toplum oluşturmak için bütçenin büyük bir kısmı eğitim öğretim giderlerine ayrılmaktadır.

Sayın Valim, Kıymetli Misafirler; Bilgiyi verende bilgiyi alanda öğrendiğinin gereğini hayatında uygulamazsa verilen veya edinilen bilginin eğitim kısmı tamamlanmamış olur. Bizler çocuklarımıza vermiş olduğumuz yeni yeni bilgileri çocuklarımızın uygulamalarında görmek istememiz en tabii hakkımız olmalıdır diye düşünüyorum ancak çocuklarımız tarafından edinilen bu bilgilerin uygulamada çok az yer bulduğunun düşüncesindeyim.

Gerek biz öğretmenler, gerek öğrenci aileleri gerekse toplumun her kesimi çocuklarımıza; kırmızı ışıkta geçmenin yasak olduğunu öğretiriz; ancak halen kırmızı ışıkta geçenlerimiz varsa, büyüklere saygılı olmamız gerektiğini öğrettiğimiz halde büyüklerimize saygısızlık yapanımız varsa kamu malına zarar vermenin hem haram hemde yasak olduğunu öğretmemize rağmen halen kamu malına zarar veriliyorsa bu durum hem öğretenler hem de öğrenenler acısından eksiklik olduğunun işaretidir.

Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım, Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde olmalısınız. Amacımız bilgi aktarmak deği1,bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknoloji yürütebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.                                           

Saygıdeğer Veliler; Devletimizin, öğretmenlerimizin ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve onları desteklemektir. Bu nedenle sürekli okullarınızı, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizi takip ediniz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkanlarınızı sonuna kadar kullanınız. Bu duygularla, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının, öğrenci, öğretmen, yönetici ve Kars’ımıza hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım. İlköğretim Haftası kutlu olsun.” dedi.

Başbakanlık TOKİ İlk Öğretim Okulu öğrencilerin sahneye koyduğu halk oyunları gösterilerinin ardından Vali Vekili Ali Karakaya’nın Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş ile birlikte çaldığı ilk zilin ardından öğrenci ve öğretmenler ders başı yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.