1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta İlköğretim Haftası
Kars’ta İlköğretim Haftası

Kars’ta İlköğretim Haftası

2016-2017 eğitim öğretim yılı “İlköğretim Haftası” açılış ve kutlama töreni, Atatürk İlkokulu bahçesinde yapıldı.

A+A-

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir öğrenci, öğrenciler, bir öğretmende öğretmenler adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra sırasıyla İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey’de sırasıyla konuşma yaptı son olarak söz alan Kars Valisi Rahmi Doğan, “Bizim dinimizin ilk emri oku olmuş. Dolayısıyla biz millet olarak, ümmet olarak eğitim ve öğretime çok önem vermemiz lazım. Şöyle bir etrafımızdaki ülkelere baktığımızda, özellikle biz kendimizi kiminle kıyaslıyoruz. Gelişmiş ülkelerle kıyaslıyoruz. Avrupa Birliği ile kıyaslıyoruz, Amerika ile kıyaslıyoruz. Oradaki eğitim-öğretimin seviyesiyle bizdeki eğitim öğretimin seviyesini kıyaslayarak bir değerlendirmeye yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Vali Doğan, “Çok şükür devletimiz alt yapı olarak tüm imkanları öğrencilerimize sağladı. Çocukların tüm kitaplarını devlet olarak biz karşılıyoruz. Bir kısmının yatılı okumasını sağlıyoruz. Bir ksımaının yemek ihtiyacını gideriyoruz. Yurt ihtiyacını gideriyoruz. Devlet olarak sizlerin iyi bir eğitim-öğretim görmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Ama bunun karşılığını sizlerden devlet olarak, millet olarak bekliyoruz. Sizler ne yapacaksınız? Sizler çok çalışacaksınız. Şuanda sizin işiniz çalışmak. Öğretmenlerimizin, okul idaremizin sizlere verdiği, yapmış olduğu programları titizlikle uygulayarak en iyi şekilde yılı tamamlamanızı bekliyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Atatürk İlkokulu öğrencilerinden oluşan Kafkas ekibi gösterisini yaptı. Minik folklörcüler gösteri sonrasında çıkardıkları bayrakları protokol üyelerine öperek verdi. Son olarak Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkan Vekili Tahsin Güngören, AK Parti, Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın birlikte ilk ders zilini çaldı. Öğrenci ve öğretmenler ders başı yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.