1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, güvenlik uygulamaları devam ediyor
Kars’ta, güvenlik uygulamaları devam ediyor

Kars’ta, güvenlik uygulamaları devam ediyor

Polis 24 ekip, 90 polisle güvenlik uygulaması yaptı

A+A-

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce 24 ekip, 90 polisin katılımıyla güvenlik uygulması yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde tüm Türkiye 'de olduğu gibi Kars genelinde gerçekleştirilen “Çocukların ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması”na Asayiş, Narkotik, Çocuk, Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri ve Mobil Ekiplerin katılımı ile toplam 24 ekip ve 90 polis uygulamalarda görev aldı.

Özellikle okul çevrelerinde yapılan uygulamalarda polis, 18 okul ve çevresi, 6 internet kafe, 3 playstation, 9 kahvehane, 1 iddia bayi, 8 büfe, 9 park ve bahçe, 20 okul servisi,

5 araç ve sürücüsü kontrol etti.

272 kişinin GBT sorguları yapan polis, yoklama kaçağı olarak aranan 1 kişiye gerekli tebligat yaparak serbest bıraktı. Okul saatlerinde parkta bulunan 9 öğrenci uyarılıp okuluna yönlendirilirken, 1 araç sürücüsüne 519 TL. para cezası, 1 kişi üzerinde bıçak bulunmuş, 6136 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapıldı, 2 umuma açık mekan ve içerisinde bulunan 4 kişiye 5326 sayılı kabahatler kanunu 39. Maddesi kapsamında kapalı alanda sigara içmekten gerekli idari işlem yapılarak, toplam 5 bin lira para cezası kesildi.

Konuyla ilgili Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “172 yıldır huzurun ve güvenin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuk ve gençlerimizin suça sürüklenmesi ve suç mağduru olmalarının engellenmesi, uyuşturucu ile mücadele ve suç faili olan şahısların yakalanması amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu tür uygulamalara azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.