1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta günün adı: ‘Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye’
Kars'ta günün adı: ‘Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye’

Kars'ta günün adı: ‘Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye’

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Biz kadınlarımızı sadece 8 Mart’ta anmıyoruz. Biz kadınlarımızı, eşlerimizi, bacılarımızı sadece birgün hatırlamıyoruz. Onlar bizim her zaman birlikte yürüdüğümüz, hayatı birlikte yaşadığımız yol arkadaşlarımızdır.” dedi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama etkinlikleri kapsamında ilgili kurumlar tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kutlama etkinlikleri kapsamında Kars Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Kadın Konuk Evinde kalan kadınların yapmış oldukları el sanatları sergisinin açılışı, Vali Rahmi Doğan ve Gülden Gülizar Doğan tarafından yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Sergi Salonunda  “Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye” sloganıyla açılışı yapılan sergide Vali Doğan, eşi Gülden Gülizar Doğan ve davetliler sergiyi hazırlayan kadın konuk evinde kalan kadınlarla bir süre sohbet ederek, sergi hakkında Alile Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ve görevlilerden bilgi aldı.

VALİ DOĞAN: “BİZ KADINLARIMIZI SADECE 8 MART’TA ANMIYORUZ”

Serginin gezilmesinin ardından Vali Rahmi Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Mart’ın çok önemli bir gün olduğuna vurgu yaparak, Kadın Sığınma Evinde konuk olan kadınların el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği sergiyi açmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kadınları sadece 8 Mart günü anmadıklarını da belirten Vali Doğan: “Tabi biz kadınlarımızı, eşlerimizi, bacılarımızı sadece bir günde hatırlamıyoruz. Onlar bizim yol arkadaşlarımız, her zaman birlikte yürüdüğümüz, hayatı birlikte yaşadığımız yol arkadaşlarımızdır. Dolayısıyla biz bugünün anısına onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar bizimle birlikte gülüyorlar, seviniyorlar, acı günlerimizde birlikte ağlıyorlar. Ama malum ülkemizin güneyinde Suriye’de Irak’ta şiddete maruz kalmış, tecavüze uğramış ve sıkıntılı günler yaşayan insanlarımızda var. Bugün biz onları da hatırlıyoruz, Allah’tan yardım diliyorum. İnşallah huzurlu bir şekilde ülkemizde kadınlar günü kutlanıyor. Bu bizim için sevindirici kadınlarımız içinde sevindirici. Biz kadına karşı şiddete, cinsel tacize devlet olarak yapılması gereken neyse onu yapıyoruz. Meclisin gündemine gelecek ciddi ağırlaştırılmış cezaları olan kanun düzenlemesi de var. Bu düzenlemeden sonra bu tür eylemlerin azalacağını istiyoruz. Gerekli tedbirleri her zaman alıyoruz. Biraz önce oranları aldım şiddete uğrayan, şiddete uğrama riskiyle bize ulaşmaya çalışan oranları aldığımda Türkiye genelinde il olarak alt sıralardayız, bölgemizde bir başka sorun erken yaşta evlilik sorunu bu geçmişten devam eden bir sorun ancak bunla ilgilide gerekli çalışmaları yapıp, bilgilendirmeleri yapıp bu sorunu da aşmak istiyoruz. Kadınlar günü vesilesiyle tüm kadınlarımızın Kadınlar Gününü Kutluyorum.”dedi.

İLGİLİ KURUMLAR TARAFINDAN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLEDİ

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kars Belediyesi işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Erken Yaşta ve Zorla Evlilik ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Kars Belediyesine bağlı Çok Amaçlı toplantı salonunda Kars Belediyesinde görev yapan personele yönelik düzenlenen seminerlerin hafta boyu devam edeceği bildirildi.

Kars Belediyesinin ev sahipliği yaptığı programda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli Sosyal Çalışmacı Ömer Şimşek tarafından, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Erken ve Zorla evlilik, Kadına Yönelik Şiddetle mücadele konularını içeren seminer de düzenlendi. Ardında da yine 7 Mart Çarşamba  günü saat 10.00’da aynı salonda Belediyede görevli Kadın Personele  “Benim Adım Malala” adlı Nobel Ödüllü gerçek hayat öyküsünden alınmış bir konuyu içeren film gösterimi de yapıldı.

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, önceki günde Kars Emniyet Müdürlüğünde görevli Psikolog ve Aile Danışmanı Gizem Karademir, kurumda görevli kadınlara ailede eşler ve çocuklar arası İletişim konusu ile birlikte, kadınların problem çözme becerilerini geliştirme, stresle başa çıkma yolları ve öfke kontrolü gibi konularda bilgilendirme sohbeti yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.