1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta FETÖ/PDY operasyonu
Kars’ta FETÖ/PDY operasyonu

Kars’ta FETÖ/PDY operasyonu

​​​​​​​Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)’ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarından asker, polis ve öğretmenin bulunduğu 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

A+A-

Kars’ta, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve askeri yapılanma içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanması için Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü’nce ekiplerince yürütülen çalışmalarda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten mahrem imamların örgüt içerisindeki TSK mensupları ile irtibat kurmak ve kendileri ile TSK personelinin deşifre edilmesini önlemek, örgütsel gizliliği korumak amacıyla kontörlü veya sabit hususi hatlar üzerinden irtibat kurdukları tespit edilen şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik Kars merkezli 9 ayrı ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda şüpheli 10 şahıs yakalandı. Şüpeheli 1 kişinin ise geçici görevle yurt dışında görevlendirildiği tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki İşlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Adiliyeye sevk edilen 9 kişiden ‘Etkin Pişmanlık Hükümlerinden Yararlanmak İstediğini’ beyan eden 3 Üsteğmen, 2 Astsubay, 1 Öğretmen, 1 Polis Memuru olmak üzere toplam 7 kişi Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı. 1 Üsteğmen ve 1 Öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 şüpheli Astsubayın ise TEM Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.

Konuyla ilgili Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde terör örgütü mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmalarımız, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.