1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta ekonomik yatırımlar
Kars’ta ekonomik yatırımlar

Kars’ta ekonomik yatırımlar

Gıda, Tarım ve hayvancılık Bakanlığı’nca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliği (Tebliğ No:2015/16) 30 Nisan 2015 tarih ve 29342 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak

A+A-

Bu tebliğ kapsamında Bakanlığın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Ekonomik Yatırımlar kaleminden yüzde 50 hibe destekli olarak projelere destek veriliyor. Kars’ta da Aküzüm-Özkesemen Tarım Petrol İnş. San. Tic. Ltd. Şti ’ye ait online Alternatif Enerji Üretimi konulu proje başvurusu Bakanlıkça incelenerek hibe kapsamında onaylandı. Aküzüm-Özkesemen Tarım Petrol İnş. San. Tic. Ltd. Şti ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında Hibe Sözleşmesi imzalandı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Çiftçimiz bu proje ile işletmesi ve çoban evindeki tüm elektrik sarfiyatını güneş enerjisinden karşılayacağını böylece enerji için herhangi bir harcaması olmayacağını belirtti. Biz bu manada Bakanlık olarak başta TKDK ve (KKYDP) Ekonomik Yatırımları Programına %50 hibe destekli başvurarak, gerek bitkisel gerek hayvansal üretimdeki enerji harcamalarının alternatif üretimden karşılanacağını beklemekteyiz.  Bu Projenin İlimizdeki diğer işletmelere örnek olmasını diler, projesi kabul edilen çiftçimizi tebrik ederiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.