1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta cirit sezonu başladı
Kars’ta cirit sezonu başladı

Kars’ta cirit sezonu başladı

Yaz döneminin ardından tarla işlerini tamamlayan gençler yeni cirit sezonunu Kars’ın Selim İlçesine bağlı Kekeç köyünde başlattı.

A+A-

Ata sporu cirit, özellikle sonbaharda ve kış aylarında oynanıyor. Bu yılın ilk sezonu da Kekeç köyündeki gençlerin ilk müsabakasıyla start aldı. Arazide oynanan karşılaşma öncesinde atlarını ısındıran gençler daha sonra kıran kırana bir mücadeleye girişti. Hem atlarını sezona hazırlamak için ısındıran hem de bunu bir eğlence haline getiren gençler hoşça vakit geçiriyorlar. Ata sporu ciriti yaşattıkları gibi kendi aralarındaki dostlukları da pekiştiriyorlar. Ciritten başka bir araya gelecekleri spor alanı da olmayınca her hafta bir köyde toplanarak kendi aralarında karşılaşıyorlar.

Zaman zaman alandan kaçan atlar heyecanları dakikalar yaşatırken, yeni cirite çıkan atları zapt etmek hiç de kolay olmuyor. Selim’in usta ciritçileri binicilikteki uzmanlıkları ile atlarını zapt ederek yeniden cirit sahasına alıyor ve karşılaşmayı sürdürüyorlar. Ciriti oynayanlardan çok izleyenlerin heyecanlı oldukları görülüyor. İzleyenler tezahüratlarını eksik etmedikleri gibi taktik vermeyi de ihmal etmiyorlar. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.