1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Bir Vasif Talıbov Geleneği
Kars’ta Bir Vasif Talıbov Geleneği

Kars’ta Bir Vasif Talıbov Geleneği

Azerbaycan’ın yeni Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov’un bir geleneğini Kars’a taşıdı.

A+A-

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov’un girişimleri ile her Cumartesi günü geleneksel olarak, çevreye ağaç ve fidan dikimi, bakım, temizlik ve yeşillendirme yapılıyor. Yapılan bu işleme “İmecelik” adı veriliyor. Kamu kurumlarında çalışan memurlar gönüllü olarak toplu bir şekilde katılıyor, Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov da bu çalışmalara bizzat dahil oluyor.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev de bu geleneğin devamı olarak geçtiğimiz Cumartesi günü, Haydar Aliyev Parkı’nda “İmecelik” faaliyeti düzenledi.

Konsolosluk çalışanları ile eldiven takıp, fidan ve çiçek diken, ağaç budayan, temizlik yapan Başkonsolos Guliyev, bütün Konsolosluk çalışanlarımızla bugün İmecelik faaliyetinde bulunduk. Nahçıvan’ın gelişmesinde ve kalkınmasında büyük emekleri olan Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov’un girişimleri ile çevre temizliği, ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi, ıslahı ve bakımı, çölleşme ve erozyonla mücadele, ağaçlandırma, tabiatın korunması, biyolojik çeşitlilik ile su kaynaklarının korunması konusunda büyük işler görülmüştür, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu çalışanları olarak bizler de gönüllü olarak bugün Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Merhum Milli Lideri, Türk tarihinin büyük oğlu, ulu önder Haydar Aliyev’in büstünün bulunduğu ve Azerbaycan Bayrağının dalgalandığı Kars Haydar Aliyev Parkı’nda bu işleri yaparak, çevreye ve Karsımıza katkıda bulunmak istedik, dedi.

imece-1-.jpg

imece-2-.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.