1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta av mevsimi
Kars’ta av mevsimi

Kars’ta av mevsimi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ilk defa uygulamaya konan (AVBİS) sistemi ile Kars’ta da av ve avcıların kontrolü sağlıklı bir şekilde sağlanıyor.

A+A-

Kars’ta devam eden av kategorileri ve uyulması gereken kriterlere yönelik açıklamalarda bulunan Kars Orman İşletme Müdürü Murat Doğanay, “2015-2016 Merkez av komisyonu kararınca ikinci gurup kuşlar ve birinci gurup memeliler için 3 Ocak itibariyle av sona erdi. Bazı türlerden örnek verecek olursak keklik ve tavşan gibi hayvanların av mevsimi 3 Ocak itibariyle kapandı. Şu anda su kuşlarında ördek ve kazların avı serbest ama onlar için de 21 Şubat itibariyle av yasağı başlatılacak.” şeklinde konuştu.

Kars’ta 3 adet devlet avlağı, 19 adet de genel avlağının mevcut olduğunu hatırlatan Doğanay, “Bu alanlarda 21 Şubata kadar su kuşlarının avlanması yapılabilecek. Bunu yaparken bakanlığın oluşturduğu internet üzerinden Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS)’ten rezervasyonlarını yaptırıp, günlük standartlara uymak kaydıyla avlanmalarını gerçekleştirebilirler. Bunun dışında avcılık yapan vatandaşlar kaçak avcı statüsünde değerlendirilerek, av koruma ekiplerince gerekli cezalara çarptırılacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.