1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 777 kişi açığa alındı
Kars’ta 777 kişi açığa alındı

Kars’ta 777 kişi açığa alındı

Kars’ta 15 Temmuz darbe girişimi sonrası şimdiye kadar Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında 567 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 284 kişi tutuklandı.

A+A-

5 kişinin gözaltında olduğu operasyonda 210 kişi adli kontrol şartıyla olmak üzere 68 kişi de serbest bırakıldı. Bu güne kadar kurumlarda da 777 kişi açığa alındı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çözüldüğünü söyledi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alınan kişilerin verdiği beyanlar sonucunda emniyetteki yapıyı çözdüklerini dile getirerek; “Şu anda operasyonla ilgili ifadeler alınıyor. Tutuklamalar var, gözaltılar var. Yeni bilgiler geliyor. Bu bilgiler doğrultusunda yeni operasyonlar yapılıyor. Tabi 15 Temmuz darbe girişimi millete karşı yapılmış bir ihanettir. Bu ihanetin hesabını bu devlet yapanlardan, yardım ve yataklık edenlerden soracaktır” dedi.

Kurumlarda FETÖ’ye yardım ve yataklık edenlerin tamamının elden geçirileceğini dile getiren Val,i Doğan, “Kurumlarda bunlara yardım ve yataklık eden ve sivil ayakları da olmak üzere tamamı elden geçirilecek. Bunlarla birlikte hareket edenler gerekli cezaya çarptırılacaktır. Tabi bizim bölgemizde iki ana tugayın çıkmış olması ve asker yoğunluğunun fazla olması, biz henüz kurumlara yeni girdik. Operasyonlarımız kurumlarda ve sivil ayak olmak üzere devam ediyor. Bu bir müddet daha devam edecek. Çünkü bu süreç alınan kişiler vermiş oldukları ifadelerde yeni kişileri beyan ediyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Geçen hafta içerisinde emniyetteki yapıyı çözdük.’ Diyen Kars Valisi Doğan, “Emniyetteki yapıya ilişkin bilgiyi arkadaşlar basına duyurdu. Birimleri de isimleriyle kodlayarak işte polisleri o gün KOM polisleri çağrılacaksa o gün ‘Kimya’ dersi şeklide, diğer birimleri farklı ders adlarıyla toplantılar yapmışlar. Himmet toplamışlar, emniyetteki yapıyı çözdük. Diğer birimlerdeki yapılarda çözülecek. Artık yavaş yavaş ifadelerden bu yapının nasıl çalıştığı, nasıl hücre yapılanması içerisinde bulundukları ortaya çıkıyor. Hızlı bir şekilde sonuçlandırmak istiyoruz. Çünkü ilimizi ve Türkiye’yi biran önce normale döndürüp işimize bakmak istiyoruz. Ama en ince ayrıntısına kadar bu çalışmayı da yapacağız. Bundan sonra da gözaltılar olacaktır, devam edecektir, tutuklamalar olacaktır. Bu yapıyla ilgili olan sivil ayak ve diğer sosyal kesimlerim tamamına yönelik çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.