1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 23 Nisan Coşkusu
Kars’ta 23 Nisan Coşkusu

Kars’ta 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kars’ta Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Kapalı Salonda Yapıldı.

A+A-

Kars’ta olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle 23 nisan kutlamaları İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonu’na alındı. Kutlamaların salona alınması nedeniyle öğrenciler ve aileler otobüslerle salona taşınırken salon önünde de hummalı bir kar temizliği çalışması yapıldı. Belediye işçileri sabah erken saatlerden itibaren salon girişindeki kar yığınlarını temizleyerek hem araç hem de yaya geçişine açtı.

Valilik binası önünde de Atatürk anıtına çelenk koyma tören hazırlıkları yapıldı. Burada da önce kar temizliği yapıldı ardından da bayrak ve flama taşıyan öğrenciler yerlerine alındı. Havanın da soğuk olmasıyla öğrenciler fazla bekletilmeden törene geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Gükhan Altun, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Çelenk sunumundan sonra İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonu’na geçildi. Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen vatandaşlar çocuklarıyla birlikte salona akın ederek etkinliğe katıldılar. Etkinlikler saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.

Burada bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, bugün sadece ülkemizin çocukları değil, tüm dünya çocuklarının bayram yaptığını söyledi.

Fevzi Paşa Ortaokulu öğrencilerinden Özgür Azer Alsanç ve Nazlıcan Yüce’nin günün anlam ve önemini belirtir konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Törende, 23 Nisan koşusunda dereceye girenlere ödülleri Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay tarafından verildi.

Törende GAMP İlkokulu’ndan Halil İbrahim Can ‘Dünya çocuk Bayramı’, Melisa Uykutalp ise ’23 Nisan’ adlı şiirleri okudular. Ziya Gökalp İlk ve Ortaokulu’nun Kafkas Halk Oyunları gösterisi, Özel Çelik Başarı İlk ve Ortaokulu’nun Bayrak Gösterisi, Atatürk İlkokulu sgösteri grubunun dansı ve Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik sunumu yapıldı.

Törenin sonunda da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atletizm Yol Koşusunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Genç bayanlarda; birinci Halitpaşa Ortaokulu’ndan Tuğba Toptaş, ikinci Atatürk Kız Teknik meslek Lisesi’nden Ezgi Aras ve üçüncü yine Atatürk Kız Teknik meslek Lisesi’nden Burçin Topkaya, Genç Erkeklerde de; birinci Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi’nden Tahsin Atalay’ın, ikinci Alparslan Anadolu Lisesi’nden Mertcan Ayebe ve üçüncü Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi’nden Birhan Uçar’a ödülleri Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.