1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta 112'ye Eğitim
Karsta 112ye Eğitim

Kars'ta 112'ye Eğitim

Kars 112'ye Ambulans Sürüş Teknikleri (ASTE) eğitimi verildi...

A+A-

Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ambulans kazalarını azaltmak, çalışanların ve hastaların güvenliğini arttırmak için 18-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) düzenlendi.

Kars 112 Acil Sağlık Hizmetleri gelişim ve büyümeye eş değer olarak sisteme dahil edilen hastane öncesi alanda acil sağlık hizmeti veren personel, aynı zamanda ambulans sürme yetkisi ve sorumluluğu olması nedeniyle bilgi ve becerilerini arttırmak, daha etkin ve güvenli bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla ambulans sürüş teknikleri eğitimi düzenlendi.

Eğitime Kars'ın eğitmenleri yanı sıra Düzce, Sakarya ve Kocaeli illerinden görevlendirilmiş olan toplamda 8 eğitmen ile birlikte, 24 kursiyerin katıldığı toplamda 4 gün olmak üzere (1 gün teorik, 3 gün uygulamalı) eğitim verildi.

Pratik eğitimler Kars Harakânî Havalimanı sivil araç otoparkında verilmiş olup eğitim sırasında sürücüler zorlu parkurlarda test sürüşü gerçekleştirip vatandaşlarımızı en zor koşullarda bile en hızlı şekilde sağlık kuruluşlarına ulaştırmak amacıyla verilen eğitim başarıyla tamamlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.