1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karsspor tesisleri yenileniyor
Karsspor tesisleri yenileniyor

Karsspor tesisleri yenileniyor

Kars-Ardahan yolu üzerindeki Karsspor tesisleri yeni başkan Muharrem Yerli’nin görevi devralmasıyla birlikte tepeden tırnağa yenileniyor.

A+A-

Bodrum katından, sauna, mutfak, soyunma odaları, sağlık odası, dinlenme ve yatak odalarına kadar bütün birimler sil baştan hazırlanıyor. Binanın dış ve iç cephesi elden geçiriliyor, yataklar değiştiriliyor, elektrik ve elektronik malzemeler yenileniyor.

Hummalı bir çalışmanın sürdüğü tesislerde sıva, alçı ve bola yapan iyçilerde çalışmalardan son derece memnun. Karsspor tesislerinin kurtarılıyor olması onları da sevindiriyor. İşçiler daha zevkli çalışıyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorlar.

Karsspor kulüp başkanı Muharrem Yıldız da sık sık tesislere uğrayarak çalışmaları yerinde inceliyor. Kısa bir süre önce elini taşın altına koyarak sorumluluk yüklenen Yıldız, işe hızlı başladı. Yıldız, takımı oluşturmanın yanında bakımsız tesisleri de tepeden tırnağa yenilemenin mutluluğunu yaşıyor. Tesisleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Yıldız, kısa süre içinde tesislerin modern bir hale getirileceğini söyledi.

Yıldız, “Kısa zaman içerisinde çok şeyler yaptık. Ne yaptık? Futbolcumuz hiç yoktu anda 23 tane futbolcu aldık. Yardımcı hoca, antrenörümüz tamam. Tesislerle alakalı tadilat başlattık. Bugün içerisi ve dışarısı, ayın 14’üne belki yetişmeyebilir ama 14’ünden sonraki haftaya yetişebilir. Hazırlığımız o yönde.” dedi.

“Karslılara verdiğimiz sözü tutuyoruz.” diyen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dedik ki, Karsspor yenileniyor, hem futbolcusuyla hocasıyla, tesisiyle daha modern hak ettiğimiz gibi Kars’ın ve Karsspor’un hak ettiği Karslılara yakışır bir tesis. Karslıların iddialı bu ligde başı oynayabilecek bir takım hazırlığımız var. Geçtiğimiz günlerde Arhavispor’la yaptığımız maçta da bu heyecanı gördük, takımını, kadromuzu tanıdık. Türkiye Kupası maçı eleme usulü ile yapılmakta. ilk gruplar oynadıktan sonra yenenlerle diğerleri eşleşmiş olacak.  Bu da 10 Eylül’de bir kura çekimiyle olacak.”

Kars’ta hakikaten futbolcuları teşvik etmek gerektiğini söyleyen Yıldız, “Şimdi İstanbul’da oynayan veya İç Anadolu’da oynayan futbolcuların Kars’a gelmesi için bir şey olması lazım. İyi şartlar içerisinde olması lazım ki gelsin.  Ya da orada ne kadar alıyorsa ütünde bir ücret alması lazım ki buraya gelsin. Yoksa niye gelsin buraya. Ailesinden, evinden veya oradaki sosyal hayatından vazgeçerek buraya geliyorlar. Onun için bir de Karsspor’un geçmişinde bıraktığı kötü izlerden dolayı da transfer ederken zorlandık. Fakat bizi tanıdılar ve bizimle alakalı yaptıkları araştırmalardan sonra Kars’ta oynanabilir ama Karsspor’da verilen sözlerde mutlaka yerine gelir diye bir algı oluştu. İnşallah devre sonrasındaki bizim yaptıklarımıza da futbolculara olan alakamız, ilgimiz ve ya verdiğimiz sözleri yerine getirerek Karsspor bundan sonra belki de akın akın futbolcuların geldiği, hocaların gelmek için uğraştığı bir kulüp haline gelecek.” diye konuştu. 

Yıldız ayrıca, “Şu anda hem İstanbul’da hem de bizim oynadığımız ligdeki takımlar arasında da bir dedikodu başlamış yani Kars çok iddialı ve Karsspor’da verdiği sözleri yerine getirecek bir yönetim de oluşmuş.  Bu da bizi sevindiriyor tabi ki. Karslılar tarafından duyuyoruz, iddialı olduğumuzu ve ya bizden çok beklentileri var. İnşallah Allah-u Taala bize o şansı da verecek çünkü iyi niyetle yola çıktık. Tek derdimiz Kars’a hizmet etmekti ve Karsspor’u bir yere taşımaktı. Ben inanıyorum ki Karsspor hak ettiği yeri alacak. Bazen bırakıp kaçan çocuklarla da konuşuyoruz. Ben iki tanesine çok kızdım. Son maça çıkmamışlar. Ama iyi de futbolcu olduklarını söylediler. Yani dedik ki, ‘burada nefsinize yenilmiş olabilirsiniz ama son maçtı. Kars ildi. Düşünün ki o maçta yenilmiş olsaydı ilçe ilin önüne geçmiş olacaktı. ‘ondan dolayı da onların transferini de biz yapmadık. Ama haklı olduklarını biliyorum. Çünkü sahip çıkılmamış. Düşünün ki maça çıkacakları saat 15.00 sabah saat 08.00’de ve 07.00’de kalkmışlar aç, susuz kahvaltı yapmadan maça gitmeye çalışıyorlar. Bu kadar alakasız, ilgisizlik içerisinde de düşünün ki sizin kendi çocuğunuz olsa ne kadar sabreder. O şartlarda soğuk, kış buradaki yaşantıları ve ya oturdukları yer, mutfağı hepsini biz de gördük. Buralarda yaşamak da zor tabi ki. Ama ne kadar haklı olsalar da son maçtı sabır edebilirlerdi. O maça çıktıktan sonra da isyan edebilirlerdi. Haklarını talep edebilirlerdi ama maça çıkmayarak protesto edip de Karsspor’un bir alt lige düşmesi bence doğru olmazdı.  O da olmamış. Ondan dolayı da gelmek isteyen futbolcuları da almadık. Biz dedik ki ‘Kars’a yaptığınız doğrudur haksızlık olmuş olabilir ama bu ligde devam etmemekle alakalı Karsspor’u bir alt kümeye düşürmek için bir protesto girişimi olmuş onun için sizin Karsspor’da oynamamanız lazım.’ diye de bir tavır aldık.” şeklinde konuştu. 

Yıldız, Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamayı şöyle tamamladı;

“Buradan ben bütün hemşerilerime bunu söylüyorum ki, ‘biz çok kısa zamanda bir kulüp devir aldık. 15 gün içerisinde transfer yapmamız gerekiyordu. Alelacele bir transfer yaptık. İyi futbolcular aldık. Hazır futbolcular aldık ama bunların hiçbiri oynamadı. Yani ekip arkadaşlığı oluşturamadık. Kupa maçına çıkacağız. Eğer kupa maçında bir tatsızlık yaşarsak bile üzülmesinler, endişe etmesinler. Mutlaka kupa maçını da alacağız iddialıyız ama 14 Eylül’de başlayacak asıl bizim maçlarda bu kupa maçlarını geçtikten sonra ki süreçlerde mutlaka biz kafaya yarışacağız ve üçüncü lige çıkacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Sadece hazırlıksız yakalandığımız için o kısa zamanda arkadaşlarımız birbirlerini tanımıyor. Kim nerede ne oynar? Nasıl oynar?  O ekip ruhu oluşmadığı için bir şansızlık olabilir. Ümitsiz olmasınlar. Sadece kısa zamanda yaptığımız transferlerden dolayı şansızlık yaşayabiliriz. Ondan da endişe etmesinler. Morallerini bozmasınlar. Ama bu ligi biz birinci olarak tamamlayacağız. Bundan emin olsunlar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.