1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslılar, şehidini uğurladı
Karslılar, şehidini uğurladı

Karslılar, şehidini uğurladı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde PKK’ya ait bir hücre evine yapılan operasyon sırasında çatışmada şehit düşen Özel Harekat polisi 32 yaşındaki Engin Yılmaz, memleketi Kars'ın Arpaçay İlçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

A+A-

Diyarbakır’ın Ergani İlçesinde dün PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen 3 polisten Özel Harekat Şubesi’nde görevli Engin Yılmaz’ın cenazesi dün havayolu ile memleketi Kars’a getirildi. Şehidin cenazesini, Harakani Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan ile birlikte protokol üyeleri, şehit Engin Yılmaz’ın silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Şehidin cenazesini karşılayanlar arasında bulunan bir yakını “Bin tanesi bir sen etmezsin aslan parçası” diye haykırdı. Silah arkadaşlarının omuzlarında askeri uçaktan alınan Engin Yılmaz'ın Türk Bayrağına cenazesi baba ocağına götürüldü.

Şehit polis memuru için bugün Arpaçay İlçesindeki Merkez Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çelenklerinin de yer aldığı cenaze töreninde şehidin annesi Selmi, babası Ömer ve kardeşi Onur Yılmaz tabuta sarılarak gözyaşı döktü. İl Müftüsü Mehmet Genç’in öğlen namazından sonra kıldırdığı cenaze namazı sonrası bekar olan polis memuru Engiz Yılmaz’ın cenazesi, doğduğu yer olan Değirmenköprü köyündeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ardından Arpaçay ilçesinde bulunan taziye evini ziyaret eden protokol ve vatandaşlar şehidin yakınlarına taziyede bulundu. Arpaçay Belediyesi tarafından da katılım sağlayan binlerce vatandaşa yemek ikramında bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.