1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslılar Demokrasi Meydanı’nda
Karslılar Demokrasi Meydanı’nda

Karslılar Demokrasi Meydanı’nda

Karslılar Demokrasi Meydanı’nda ‘Demokrasi Nöbeti’nde!

A+A-

15 Temmuz 2016’da darbe girişiminin Kars halkı ve Kars Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından püskürtülmesi nedeniyle tutulan ‘Demokrasi Nöbeti’nin 6’ncı gününde Kars sokaklarını yine binlerce Karslı boş bırakmadı.

15 Temmuz akşamı ülkemizin üzerinde bir kara bulut dolaştığını ve bu yüzden ‘Demokrasi Nöbeti’nin 6’ncı gününde yine hep beraber sokaklarda olduklarını belirten Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Tabi ki görüldüğü üzere aziz Türk milletinin duyarlı davranışı, emniyet güçlerimizin cesaretli duruşları çok değerli halkımızın, milletin el ele verişi bugün bize bu mutluluğu yaşattı. Bu hainler, ne yaparlarsa yapsınlar, yaptıkları pisliğin içerisinde kendileri boğulacaktır. Tabi ki Allah bir daha böyle şeyler göstermesin. Çünkü ülkemiz üzerinde bu oyunları oynayanlar asker kılığına bürünmüş terörist canilerdir bunları biz biliyoruz. Türk milleti de bunlara gerekli cevabı verdi. Bizde Kars Belediyesi olarak o günden beri hep bu şekilde emniyet güçlerimizin, halkımızın yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de olmaya devam edeceğiz. Bu hainler ne yaparlarsa yapsınlar, yaptıkları pisliğin içerisinde kendileri boğulacaktır.” dedi.

Öncelikle şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, tüm Türk milletine de geçmiş olsun dileyen Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, “İnşallah Cenab-ı Allah bir daha böyle bir şey yaşatmaz, böyle hainlere de Allah fırsat vermez. Türk milletinin iradesine kastetmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölmeye, parçalamaya, bir takım emperyalist dış güçlerinde desteği ile böyle bir hainliğe girişmişlerdir. Maalesef üzülerek söylüyoruz ki; bu ülkenin vergileriyle alınmış helikopterlerin, uçakların, tankların, topların bu ülkenin insanlarının, Türk milletinin üzerine hiç acımadan, göz kırpmadan ateş ederek onları maalesef şehit ederek gözü dönmüş insanlar tarafından hiç yaşanmamış olayları yaşamak zorunda kaldık. Tüm Kars halkı bu olaya destek vererek tepki gösterdiler. Milletin iradesini ancak millet kullanabileceğini ve böyle çatışmalara da izin verilmeyeceğini gösterdiler. Kars halkımıza da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Engelliler Birimi Başkanı Faruk Ocak ise, Türkiye'de birlik ve beraberliğin sürmesi temennisinde bulunarak, “Biz devletimizin, milletimizin yanındayız. Topraklarımızı kimseye vermeyiz. Ben kalleş çocuğu değilim, gazi torunuyum. Biz bu vatanı kimseye bırakmayız, biz meydanlardayız. Bunu herkes böyle bilsin. Verecek bir karış toprağımız yok.” dedi.

Ulaştırma Memur-Sen Kars İl Başkanı Muharrem Toraman, yüce Türk halkı ile birlikte ‘Demokrasi Nöbeti’ni her gün tutacaklarını ve tutmaya devam edeceklerini belirterek, “Birileri Türk Mileltini, Türk insanını anlayana kadar bu meydanlardayız. Türk insanı yurt dışına şu mesajı verdi; ‘Bizden elinizi çekin artık. Çünkü bizi bölüp, parçalayamazsınız.’ Biz Türkü ile, Kürdü ile, Lazı ile, Azerisi ile, Terekemesi ile, Çerkezi ile bir mozaiğiz. Bu mozaik olarak Türkiye’yi kesinlikle hiçbir darbeye, hiçbir karışıklığa meydan vermeyeceğiz. 1 yıl da sürse bu ‘Demokrasi Nöbeti’ne devam edeceğiz. Bizler Demiryolcu olarak, hepimiz buradayız, her akşam da burada olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Erzurum Eski Müftüsü Karslı hemşerimiz Hasan Çınar da bir Konuşma yaparak, “Hepinizden Allah razı olsun diyen her biriniz düşünce sistemi olarak, inanç olarak tefekkür olarak başka şeye inanabiliriz. Ama hepimiz burada şu semada dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağın aşağılara inmemesi için, yere düşmemesi için, şehitlerimizin kanı ile yoğrulmuş bu topraklarda, şehitlerimizin kanının rengi olan Ay Yıldızlı bayrağı aşağılara indirmemek için hepiniz rahat ve rehabetinizi bıraktınız, bütün Türkiye’mizde olduğu gibi bu akşamda yine burada hep beraber toplanmış bulunmaktayız. Allah hepinizden razı olsun. Hepiniz Allah’ın ipine sım sıkı sarılın, parça parça olmayın. Birliğinizi beraberliğinizi bozmayın. Bizim yolumuz; ecdadımızın yoludur, Ay Yıldız bayrak aşağıya inmesin diye şehit olan şehitlerimizin yoludur, Mevlanaların yoludur, Yunus Emrelerin yoludur, hemen yanı başında yaşadığımız Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin yoludur, Ahmet Yesevilerin, Hacı Bayram Bektaşilerin, Hacı Bayram Velilerin yoludur, bizim yolumuz aşk yoludur, aşk.” dedi.

O gece AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’ı omuzlara alarak tankların önüne atarak siper eden Kars çocuklarının adına da bir konuşma yapan Karslı hemşerimiz Servet Çeledir, “Bu vatan bu toprak hepimizin. Ben Kürt oğlu Kürtüm. Ben bu topraklar için bu vatan için, buradaki analarımız, namusumuz ve ekmeğimiz için buradaydık. Ben bu şehrin sayılan hocalarından Yaşar hocanın oğluyum. Toplum içerisinde dün kulak misafiri olduk. Hocalarımızdan korkan insanlar var. ‘Ya şimdi de sarıklılar alacak. Ya bize başörtü giydirecekler. Ya bilmem ne olmuş…’ korkmayın arkadaşlar. Ben Yaşar hocanın oğluyum bugüne kadar bir tek Cuma namazları ve Bayram namazlarını kılıyorum. Dinde zorlamak yok. Bu ülkede herkes dinini de yaşayacak, ırkını da yaşayacak.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.