1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslılar Bu Çağrıya Kulak Verin
Karslılar Bu Çağrıya Kulak Verin

Karslılar Bu Çağrıya Kulak Verin

AK Parti Kars Milletvekili Av. Mehmet Uçum, Kars dışında yaşayan Karslılara seslenerek, dayanışma grupları oluşturmalarını istedi.

A+A-

Kars dışında yaşayan hemşerilerine çağrıda bulunarak, bulunduğunuz yerde “Karsla Dayanışma Grupları” (KDG)’ler oluşturun diyen AK Parti Milletvekili Mehmet Uçum, “Bu gruplar; Konu iş ve tema esaslı oluşturabilirsiniz. Politik, iktisadi ve kültürel kurabilirsiniz. Her ana grubun altında özel çalışma grupları oluşturabilirsiniz. Turizm, Spor, Tarih, Bölge Grupları belirleyebilirsiniz. Devlet pratiğinde Kars’ı koruma ve geliştirme grupları kurabilirsiniz. Unutmayın hepimizin doğduğumuz topraklar, içine doğduğumuz kültüre borcumuz var. Kars, dışında yaşayan evlatlarının desteği olmadan ihya olmayacak, sorunlarını tam çözemeyecek, hiçbir zaman iç enerjisiyle makus tarihini yenemeyecek. Kars’a sahip çıkma zamanıdır. İnisiyatif alma zamanıdır. Kars’ı layık olduğu yere ulaştırmak için sorumluluk yüklenme zamanıdır” dedi.

Günün Kars’a sahip çıkma günü olduğunu ifade eden Uçum, “Ey Karslılar, Bu çağrıya kulan verin, nerede olursanız olun Kars’a bir iyilik yapın. Çünkü Kars bizi var eden, bize anlam katan, bizi farklı kılan kaynağımızdır. Kars’a bir dirhem iyilik yapacak olanın, başımın üstünde yeri vardır. Haydi Karslılar Gün Kars’a Sahip Çıkma Karsla dayanışma günüdür” diye konuştu.

Mehmet Uçum, daha sonra şunları söyledi:

“Kars’ın ihyası, Kars’ın gelişmesi Türkiye’ye büyük katkı katacaktır. Çünkü Kars, Türkiye’nin özetidir ve bu güzel ülkemizin geleceğine örnek olacak tarih, kültür ve inanç merkezlerinden ve çeşitlilik içerisinde beraber yaşamanın en parlak örneklerinden biridir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.