1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı öğretmenlere mor sertifika
Karslı öğretmenlere mor sertifika

Karslı öğretmenlere mor sertifika

2006’dan bu yana öğretmenlere verilen Mor Sertifika eğitimi, İstanbul, İzmir, Kars, Nevşehir, Trabzon, Şanlıurfa ve Van’dan gelen 54 lise öğretmeninin katılımıyla başladı.

A+A-

Bu yılki eğitimin bitmesiyle programa katılan öğretmen sayısı 1553 olacak. Programın açılış konuşmasını yapan Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Mor Sertifikalı öğretmenler toplumsal cinsiyet sorununa daha duyarlı ve konuyu öğrencilerine daha bilinçli bir şekilde aktarıyor. Ayrıca, çarpan etkisiyle binlerce öğrenci ve veli de bu konuda bilinçleniyor. Öğretmenlerimiz bunun farkında olduğu için koşarak Mor Sertifika Programına geliyorlar” dedi.

 

İçişleri Bakanlığı, Türkiye’deki Birleşmiş Milletler kuruluşları ile Sabancı Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği sertifika programında, kadın hakları, eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve medyada cinsiyetçilik gibi konular ele alınacak. Sistemin hedefleri arasında toplumsal cinsiyete duyarlı bir müfredat geliştirmek ve eğitim materyallerinde köklü bir değişim gerçekleştirmek de var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.