1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Nihat Kayıp
Karslı Nihat Kayıp

Karslı Nihat Kayıp

Hurda taşıyan sandal battı : Karslı Nihat Tekdemir Kayıp

A+A-

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, hurda demir toplayan kişilerin bulunduğu sandalın batması sonucu kaybolan kişiyi arama çalışmaları, asker ve balıkçılardan oluşan dalgıç ekibi tarafından sürdürülüyor.

 

 

Muhabirimizin aldığı bilgiye göre, dün akşam saatlerinde, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının (ERDEMİR) denize bıraktığı atık demirleri topladığı iddia edilen, sandallarının batması sonucu denizde kaybolan Nihat Tekdemir'in (20) Kars'ta yaşayan ailesi ilçeye geldi.

 

Balıkçı barınağı mevkisinde dalgıçların arama çalışmalarını izleyen Nihat Tekdemir'in babası Remzi, annesi Kibar ve amcasının oğlu Deniz fenalık geçirdi. 3 kişi, Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Batan sandaldan kurtulan Abdullah Köseoğlu (18), yaptığı açıklamada, dökme demir yüklü sandallarının limanın girişinde alabora olduğunu belirtti.

 

Amcasının oğlu Kadir Köseoğlu (33) ile yaklaşık 10 dakika yüzdüklerini ifade eden Köseoğlu, "Ancak yanımızda akrabamız olan Nihat yoktu. Uzaktan gelen balıkçı motoruna el salladık. Onlar da bizi gördü ve gelip kurtardı. Amcamın oğlu ve ben yüzdüğümüz sırada çizmelerimizi ağırlık yapmasın diye çıkarmıştık. Nihat'ın ise çizmelerini çıkaramadığı için oluşan ağırlık nedeniyle kaybolduğunu sanıyorum" dedi.

 

2 kişiyi kurtaran balıkçı teknesindeki Özkan Kandil de avdan döndükleri sırada su yüzünde karartı gördüklerini belirterek, şöyle konuştu:

 

"Tekneyi karartının olduğu yöne çevirdik. Yaklaştığımızda 2 kişinin birbirine sarılı vaziyette olduğunu gördük, hemen tekneye aldık. Ne olduğunu sorduğumuzda, sandallarının battığını, yanlarındaki akrabalarının kaybolduğunu' söylediler. Olay yerinin çevresinde birkaç tur attık ancak kimseye rastlayamadık. Sabah da balıkçı motorları sayesinde batan sandalı denizden çıkardık."

 

Kaybolan Nihat Tekdemir'in 2 yıl önce Ağrı'dan ilçeye geldiği, çeşitli işlerde çalıştıktan sonra hurda demir toplamaya başladığı öğrenildi.

 

Erdemir'in cüruf sahasından denize bıraktığı hurda demirleri topladığı iddia edilen Nihat Tekdemir, Kadir Köseoğlu ve amcasının oğlu Abdullah Köseoğlu'nun bulunduğu sandal, Ereğli Limanı girişinde batmış, Kadir ve Abdullah Köseoğlu kurtarılmış, Nihat Tekdemir kaybolmuştu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler