1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Kadın Girişimciye Ödül
Karslı Kadın Girişimciye Ödül

Karslı Kadın Girişimciye Ödül

Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren, iş hayatına farklı bir bakış açısı getiren, üreten, ürettikçe kazanan, kazandıkça ekonomiye ve toplumun her kesimine olumlu faydalar sağlayan, toplumsal yaşamda güçlüklere karşı direnerek ve kararlılık

A+A-

Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren, iş hayatına farklı bir bakış açısı getiren, üreten, ürettikçe kazanan, kazandıkça ekonomiye ve toplumun her kesimine olumlu faydalar sağlayan, toplumsal yaşamda güçlüklere karşı direnerek ve kararlılıkla yollarına devam eden birçok kadın girişimci kendi başarı hikayelerini yazdı.

Girişimci Kadınların sergiledikleri bu başarı örnekleri aynı zamanda birçok kadın için de ilham kaynağı olmaya devam ediyor. İlk yapıldığı zamanlarda 113 kadının katıldığı yarışmada şimdi ise bu sayı 100 binler civarına ulaştı. KAGİDER, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği ‘Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması’nın 9’uncu yılında Kars’tan katılan Nuran Özyılmaz bölgedeki faaliyetleriyle ödüle layık görüldü.

Düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin değişik bölgelerinden katılan ve yaptığı çalışmalarla umut veren girişimci kadınlar, projeleriyle ve girişimleriyle yarışmada boy gösterdiler. Yarışmaya Kars’ı temsilen ‘Kars Kaz Evi’ sahibi kadın girişimci Nuran Özyılmaz katıldı. Türkiye’nin yöresinde fark yaratan yarışmacısı Kars’ta “Kaz Evi Restoranı açan Nuran Özyılmaz, yöresel yemekler yapmanın yanı sıra 40 kadınla birlikte kaz yetiştiriyor ve kaz eti satışı gerçekleştiriyor. Karslı girişimci Nuran Özyılmaz eski usul bağladığı baş örtüsü siyah ve şık elbisesiyle sahneye çıkarak, büyük alkışlar eşliğinde ödülünü aldı.

O anları anlatan Nuran Özyılmaz, Doğu ve Güneydoğu bölgesinden katılan onlarca girişimci kadının arasından birincilik derecesinde Kars’a dönmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, ev hanımlarının da bu tür girişimlere ilgi göstermeleri noktasında çağrıda bulundu. Evli ve 4 çocuk 5 torun sahibi Nuran Özyılmaz’ı biz de Kafkas Haber Ajansı olarak girişimlerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nuran Özyılmaz Kimdir?

Kars’ın ilk kadın girişimcisi Nuran Özyılmaz 18 yıl boyunca örgü atölyesi çalıştırdı. Daha sonra Kars’ta yöresel yemekler yapan turistik bir restoran olmadığını fark edip, kendisi açmaya karar verdi. Kars’ta, yöresel yemekler yapan ve kaz eti satışı yapan “Kars Kaz Evi” adı altında ilk restoranı 2008 yılında açtı. “Türkiye’de kaz Kars’ta yenilir. Kars’ta kaz Kars Kaz Evi’nde Nuran Abla’nın elinden yenilir” sloganıyla iddialı şekilde müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca Kaz Yetiştiriciliği ve Irkını Devam Ettirme Derneği’ni kurarak 40 kadınla birlikte projeler geliştirmeye başlayan Özyılmaz, hizmetlerine Kargo hizmetini de ekleyerek, Türkiye’nin dört bir yanını bu lezzetle buluşturuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.