1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Kadın Çiftçiye Başbakandan Plaket
Karslı Kadın Çiftçiye Başbakandan Plaket

Karslı Kadın Çiftçiye Başbakandan Plaket

Bu yıl 2.si düzenlenen Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Ödül Töreni İzmir’in Ödemiş İlçesinde gerçekleştirildi. Törene; Başbakan Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 24 İlin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, teknik personeller ve

A+A-

15 Ekim'in Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olduğunu hatırlatarak ekmeğini topraktan çıkaran kadınların gününü kutlayan Yıldırım, tarım ve hayvancılık sektörü için "Milli Tarım Projesi"ni hayata geçirdiklerini, açıklayacakları müjdelerin, başta çiftçiler olmak üzere tüm millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye’de Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)ye kayıtlı 2 milyon 400 bin kişinin yaklaşık 400 binini kadın çiftçilerin oluşturduğunu belirten Bakan Çelik: “ Çeşitli alanlarda üretim gerçekleştirecek çiftçimize 450 milyon liralık bir destek sağlayacağız. Bununla ilgili bir çalışma yaptık ve bunun 11 binini kadın çiftçilerimiz oluşturuyor. Bu desteklerimizi tüm çiftçilere olduğu gibi kadın çiftçilerimize çok daha yaygın bir şekilde sunmaya devam edeceğiz.” dedi

Ayrıca Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü-(FAO) arasındaki işbirliği çerçevesinde “Kırsal Alanda Yaşayan Kadınların Sosyo-Ekonomik Yönden Eğitimlerinin Desteklenmesi Yoluyla Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanması Projesi” kapsamında Kars’ı temsilen başarılı olan kadın çiftçi Esme Yurdagül’e Başbakan Binali Yıldırım tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ile ilgili açıklamada bulunan Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün “Gerek dünyada gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kırsal kadınlar oynamaktadırlar. Kadın çiftçilerimiz tarımsal üretimin her aşamasında yer almakla birlikte daha çok gıda, ürün hasadı, ürünlerin işlenmesi gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır. Çocuğundan evinden ayrı, tarlasında bağında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Bu anlamda; girişimci, önder olan kadın çiftçileri tanıtmak, onların yaptıklarını, ürettiklerini, sorunlarını dile getirmek hem anne hem de üretici olan kırsaldaki kadınları kamuoyunun gündeminde tutarak taktir ve taltif etmek amacı ile her yıl değişik faaliyetlerle 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kutlamaları yapıldığına dikkat çekildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.