1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Boksörler Başarıya Doymuyor
Karslı Boksörler Başarıya Doymuyor

Karslı Boksörler Başarıya Doymuyor

Kars’taki gençlerin spor alışkınlıklarını geliştirmek ve yeteneklerini değerlendirmek amaçlı devam eden kurslara katılım çemberi genişledi.

A+A-

Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden kurslar arasında, en yoğun ilgiyi gören boks sporu antrenörler tarafından sıklıkla yürütülen antrenmanlarda, boksun sadece dövüş sanatından ibaret olmadığı vurgusuyla sevdirilmeye çalışılırken, eğlenceli çalışmalar öğrencilerin etrafındaki kişileri de bu spora teşvik etmelerini sağlıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü boks kursu antrenörü Vedat Demirkol ve Kıvanç Buru nezaretinde başarıyla sürdürülen çalışmalara, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve “SODES Yıldızlar Kaybolmasın Projesi “kapsamında destek sağlanıyor.

Katılımlarla önemli başarılara imza atan Boks Kulübü antrenörü Vedat Demirkol konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “ Önceki yıllarda çeşitli kategorilerde Türkiye şampiyonu olan ve yurt dışında dereceye giren sporcularımız bulunmaktaydı, Bu sayede bu yıl katılımımız edinilen başarılara paralel olarak artış gösterdi. Özellikle küçük yaştaki çocuklar ve kız sporcu sayımızda azımsanmayacak ölçüde artış sağlandı. Bu yeni gelen sporcularımıza boksu daha eğlenceli bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz. Bu kalabalık gurup içerisinde çok yetenekli sporcularımızı belirleyip, Türkiye şampiyonasına götüreceğiz. Eminim ki bu müsabakalara katılacak olan sporcularımız Kars’a ve döktükleri tere layık bir dereceyle ilimiz ve kulübümüzü temsil edeceklerdir. Bunu sağlamak elbette ki öncelikli olarak biz çalıştırıcıların özverileriyle olacak. Elimizden geldiği kadar, mümkün olan sıklıkla düzenlediğimiz antrenmanlarda, sporcularımızın tekniğini en üst seviyeye taşımaya çalışıyoruz “ diye konuştu.

Demirkol, boks sporu ile ilgili özellikle velilerin kafasında oluşan önyargıları da yanıtlayarak “ biz çalışmalarımızda, boks sporunun yalnızca yumruk atmaktan ibaret olmayıp aynı zamanda zeka ve yetenek oyunu olduğunu anlatmaya çalışıyor, çalışmalarımızı da bu temelde hızlandırıyoruz. Ulu önder Mustafa kemal Atatürk’^ün seveceği zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek yolunda harcadığımız gayretlerin verimini de çok yakın geçmişte Dünya ve Avrupa şampiyonasında Tuğrulhan Erdemir’in aldığı Avrupa 2. liği derecesi ile almış ancak bununla da yetinmeyip çıtamızı en yükseğe taşımayı hedeflemiş durumdayız. Bayanlara yabancı gibi gösterilen bu sporda, bayan ve boksun küskünlüğünü ise sporcularımızdan Zeynep GÖNÇ’ün, Yıldızlar Avrupa 3. Lüğü derecesi ile bozduk. Zeynep’in üstün gayreti ile elde edilen bu başarı, diğer bayan yeteneklerin katılımına önemli katkılar sağlamıştır. Önceki yılarda da Muhammet Mücük Avrupa 3.lüğü, Haydar Ali Güney Dünya 3. Volkan Kars’lı Avrupa 2.si dereceleri ile şehrimizi temsil etmişlerdir.Ayrıca 5 yıldan beri arka arkaya Türkiye 1.liği madalyasını kulüp müzemize kazandıran Tuğrulhan Erdemir’in Abisi Tugay Erdemir de bu yıl gençler dünya şampiyonası müsabakalarında elense de 2016 olimpiyatları aday sporcusu olarak Milli Takımda şehrimiz adına ülkemizi temsil ediyor.” dedi.

Demirkol bu yıl aldığı dereceleri de sıraladı. Buna göre; Mersin’de düzenlenen Gençler Türkiye Şampyonasında 69 kiloda Tugay Erdemir Türkiye şampiyorunu, 56 kiloda Gökhan aydın Türkiye 3. sü, Samsun’da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında 52 kiloda Necat Ekinci, 54 kiloda Tuğrulhan Erdemir Türkiye şampiyonluğu, 50 kiloda Emrah Bezar Türkiye 3. sü, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonasında 75 kiloda İlayda Savaş Türkiye 3. Sü, Hatay ilinde yapılan Türkiye Üniversiteler arası Boks Şampiyonasında 56 kiloda Emrah Çınar Türkiye 2.si 91 kiloda Adem Koç Türkiye 2.si Bolu’da Düzenlenen Üst Minikler Türkiye Şampiyonasında 68 kiloda Galipcan Osmanoğlu Türkiye Şampiyonu, 48 kiloda Hazar Berk Değer ve 65 kiloda Tolga Can Keskin Türkiye 2. Olmuşlardır. Sakarya’da Düzenlenen Alt Minikler Türkiye Şampiyonasında 37 kiloda Tamer Tuta Türkiye şampiyonluğu dereceleri almışlardır.

Demirkol son olarak velilere yaptığı çağrıda “ Her çocuk bir yetenektir bize düşen bu yeteneği keşfedip geliştirmek ise üzerime düşen görevden kaçınmamalı, çocuklarımızın hem yeteneklerinin ortaya çıkartılıp geliştirilmesi hem de kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için çocuklarımızı Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Boks ve diğer spor dallarındaki kurslara katılımlarını sağlamalıyız “ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.