1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Aşıklar, Vatan Aşkı için meydanda
Karslı Aşıklar, Vatan Aşkı için meydanda

Karslı Aşıklar, Vatan Aşkı için meydanda

Kars’ta Demokrasi Nöbeti’nin 4’üncü günün de katılımlar çığ gibi büyüyerek devam ediyor.

A+A-

Kars’ın tarihi geçmişinde çok önemli yeri olan aşıklık kültürünün temsilcileri de demokrasi meydanında yerini alarak, kara kaplı sazlarıyla destek verdiler. Sazları ve sözleriyle her zaman meydanlarda olan aşıklar, bu kez kılıflarından çıkarmadıkları sazları ile demokrasiye ve milli idareye sessizlikle ve dörtlüklerle beraberlik örneği gösterdiler.

Aşık Şenlik Kültür Derneği ve Murat Çobanoğlu Kültür Derneği aşıklarının kol kola girerek İl Emniyet Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasını Aşık Şenlik Kültür Derneği Başkanı Günay Yıldız okudu.

Yıldız, okuduğu ortak basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz. Kars aşıkları olarak hiçbir gücün milletin kararını üstünde olmadığını, seçim ile gelen iktidarların yine seçimle gitmesini demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha kuvvetle vurguluyoruz. Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girim, Türk tarihine başka bir kara leke olarak geçecektir. Bütün bu olumsuz şartlar içerisine tek tesellimiz, Türk silahlı kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğuk kanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir çatışmaya dönüşmeden önlenmiş, demokratik rejimimizin kesintiye uğramadan yoluna devam edebilmiş olmasıdır. Türk milleti ve Kars halkı 15 Temmuza günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, rejimine ve devletine sahip çıkmıştır bu noktada büyük milletimizin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır. Kars aşıkları olarak; nereden ve kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşınızda milletimizin ve devletimizin yanında yer almaya devem edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlileri ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaranlara acil şifalar diliyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, ilimize milletimize ve Türk demokrasisine büyük geçmiş olsun.”

Öte yandan Karslı aşıklar tarafından birlik ve beraberlik üzerine dörtlükler söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.