1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ın Sorunları Gündemde
Kars’ın Sorunları Gündemde

Kars’ın Sorunları Gündemde

Kars’ın Sorunları Kent Konseyi Gündeminde...

A+A-

Kars Kent Konseyi, Eğitim ve İnsan Kaynakları Çalışma Grubunu ve Koordinasyon Kurulunu oluşturdu.

Aynalı Köşkte faaliyetlerini sürdüren Kent Konseyi Genel Sekreteri Ömür Deveci başkanlığında toplandı.

Eğitim ve İnsan Kaynakları Çalışma Grubunu oluşturulduğu toplantıda kentin yerel gündemine ilişkin konular masaya yatırıldı. Çalışma takviminin de belirlendiği toplantıda Kars Kent Konseyi’nin Eğitim ve İnsan Kaynakları Çalışma Grubunu başkanlığına oy birliği ile Ahmet Özmen seçildi.

Toplantıda açılış konuşması yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ömür Deveci, Kent Konseylerinin faaliyet alanlarını kısaca hatırlattıktan sonra Eğitim ve İnsan Kaynakları Çalışma Grubunu ve Koordinasyon Kurulunun önemini anlattı.

Genel Sekreter Deveci’nin konuşmasının ardından oluşturulan alt komisyon üyeleri, kentin genel sorunlarını dile getirerek ilgili kişi ve kurumların harekete geçirilmesi için çalışmalar ve projeler geliştirilmesi konusunda da girişimler başlatılması yönünde fikir birliğine vardılar.

Kars’ın tüm yönleriyle avantajlı ve dezavantajlı varlıkların da konu edildiği toplantıda, kentte özellikle gençler arasında kullanımı her geçen gün artan sigara ve uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşması dile getirildi.

Bu konuda Kars Emniyet Müdürlüğünün çalışmalarının olduğu da hatırlatılarak, Kars Kent Konseyi ile polisin birlikte çalışması gerektiğine de dikkat çekildi.

KENT KONSEYİNE GÖRE, İŞTE KARS’IN İVEDİ ÇÖZÜM BEKLEYEN BAZI SORUNLARI:

Kars’ın tüm yönleriyle tanıtılması yönünde de çalışmalar yapılacağı kararın alındığı toplantıda, konu başlıklarıyla şu sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

“Kars’ta yıllar önce imar edilen çarpık yapılaşma ve yanlış alt yapı nedeniyle çökme noktasında olan kanalizasyon şebekesinde ki yetersizlik. Bu nedenle İl Halk Kütüphanesi ve okullar gibi bazı kurumların bodrum ve zemin katlarını su basması. Her hangi bir siyasi tutum içerinde olmadan kent genlinde bir lobi oluşturulması gerektiği vurgulandı. Kars’ın zengin ve çok kültürlü demografik yapısıyla etnik köken tartışmaları ve zümrecilik yapılmaması gerektiği vurgulandı. Kars’ın eğitim sıralamasında son sıralarda olması ve eğitim ve öğretim kalitesinin arttırılması gerektiğine de dikkat çekildi. Okullaşma oranı ve vasfının yükseltilmesi istendi. Kars’ta bir an önce katı atık arıtma tesisinin hayata geçirilmesi gerektiği de vurgulandı. Daha önce Kars’a gelen bakanların, Kars milletvekillerinin ve yereldeki yetkililerin Kars Devlet Hastanesi ile Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesinin komşu ülke ve illere kadar hizmet verecek bir sağlık merkezi olmasına da vurgu yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.