1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. “Kars’ın Kurtuluşuna En Büyük Hediye”
“Kars’ın Kurtuluşuna En Büyük Hediye”

“Kars’ın Kurtuluşuna En Büyük Hediye”

​​​​​​​Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı Sabri Yiğit, “Tarihi demiryolu Kars’ın kurtuluşuna en büyük hediye oldu” dedi.

A+A-

Başkan Sabri Yiğit, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yiğit, tarihi demiryolu ile Kars, Ardahan ve Iğdır’ın hak ettiği canlılığa kavuşacağını belirtti.

Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı Sabri Yiğit, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bugün dünya ve Türkiye için çok önemli bir adım atıldı. Dünya ticaretinin dengesini değiştirecek Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında ilk sefer başladı. Tarihi İpekyolu, demiryoluyla yeniden canlandı. Artık Avrupa’ya Çin’den bir ürün 15-20 günde ulaşacak, nakliye maliyetleri düşecek, ticaret şekil değiştirecek. Ve en önemlisi de Türkiye’nin sınır illeri Kars-Ardahan-Iğdır hak ettiği canlılığa kavuşacak.

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun bugün 97 yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin ilk hediyesini veren Kars bugün çifte bayram coşkusu yaşıyor. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde sanatın, kültürün ve ticaretin en önemli buluşma noktası olan Kars, tekrar hakettiği canlılığa kavuşuyor. Bugün Cumhurbaşkanımız ile birlikte projeye hayat veren 4 ülke başkanının katılımıyla Avrupa - Asya arasında 1,5 milyon insanının hareket edeceği, taşınacağı dev bir ortaklığa adım atıldı. Bu proje sadece ticareti değil; kültürel etkileşimi de sağlayacak. Kültürümüzün komşu coğrafyalara taşınması, turizmimize ve bölgesel barışa büyük bir katkı sunacak. Hayat, tıpkı güneş gibi doğudan parlayacak…”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.