1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. yılı
Kars'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. yılı

Kars'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. yılı

Başkan Karaçanta'nın Kars'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. yıl dönümü mesajı

A+A-

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 97. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Murtaza Karaçanta, yayımladığı mesajında, “Asırlarca Kafkasların kilidi, ticaret ve sanatın merkezi, bilginin ve eğitimin köşe taşı olan memleketimiz 7 düvelle mücadele eden imparatorluğumuzun kaybettiği topraklardan biri olmuştur maalesef. 40 yıl, tam kırk yıl boyunca çekilen acı, ıstırap, esaret altında yaşanabilecek her kötülük, acı ve gözyaşı kurtuluş günü özlemiyle yanıp tutuşan yürekler olmuştur. 40 yıl boyunca bayraksız gökyüzü esaret altındaki camilerimiz, sahipsiz mezarlarımız ve kurtuluş gününü bekleyen aziz hemşehrilerimiz, 40 yıl boyunca ezanlar susmuş, çan sesleri yüreklere bir ok gibi saplanmıştır. Ve tarih 30 Ekim’e yaklaştıkça bir şeylerde değişmeye başlamıştır. Güneşin ışıkları farklılaşmış, yıldızların parlaklığı artmıştır. Yahni Dağı’ndaki şehitlerimizin ruhu, tabyada ki şehit ruhlarıyla birleşmiş, 30 Ekim’e hazırlık yapmaya başlamışlardı bile, Tarih 30 Ekim ve gün kurtuluş günüdür” dedi.

Karaçanta, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşuna ilk hediye Kars’tan verilmiştir. 30 Ekim Kars’ın kurtuluşu idi. 30 Ekim 1920 yılında esaret zincirleri kırıldığında üstümüzdeki bulutlar dağılmış, gök kubbe ağlamaktan vazgeçmiş gökkuşağı en güzel renkleriyle güven vermiş ve Tekrardan Türk yurdu olmuştur. Bu vesile ile Gazi Kars'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kutlarken Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa ve silah arkadaşlarına, vatanı uğruna gözünü bile kırpmadan can vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.