1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karşılıksız Çeklere ‘Karekodlu’ Önlem
Karşılıksız Çeklere ‘Karekodlu’ Önlem

Karşılıksız Çeklere ‘Karekodlu’ Önlem

Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik Kare kodlu Çek Uygulamaları karşılıksız çek riskinin azaltılması ve iç piyasadaki ticaretin daha sağlıklı yapılabilmesi amacıyla kullanıma açılan ‘Kare kodlu Çek ’ uygulamasının ticareti doğrudan ve olumlu yönde et

A+A-

Başkan Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Ticarette vadeli alım-satımların önemli bir yeri vardır. Bu anlamda çek oldukça önemli bir araçtır. Ancak Taktir edersiniz ki Çekin karşılığının olup olmadığı muammadır. Vadeli ticaret Ekonomide büyük paya sahiptir Ancak karşılıksız çekte hapis cezasının kaldırılmasının ardından karşılıksız çek tutarı 2 katına çıktı. Bunun sonucunda piyasada çekin itibarı düştü. Karşılıksız çekte hapis cezasının kaldırılmasının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin girişimiyle çek sicillerinin özel sektöre açılması sağlanmıştır.” dedi.

‘Ticarette sır kavramı var.’ diyen Çelik, “Aynı zamanda Avrupa Birliği normları çerçevesinde kişisel bilgilerin korunmasıyla ilgili kendimizi bağladığımız bir müktesebat var. Dolayısıyla bu karekod uygulaması vatandaşlarımızın talebi üzerine olacak. Çek karnesi isteyen vatandaşımız, esnafımız, KOBİ’miz ‘ben karekodlu çek istiyorum’ derse banka o çeki verecek. Ekrana düşecek bilgi de ticari sır normunu koruyacak kadar olacak. Sadece yüzdeler var. O firmanın cirosunu, toplam ne kadar çek almış, vermiş onları göremiyorsunuz.” İfadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.