1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Karşılıklı teşekkür
Karşılıklı teşekkür

Karşılıklı teşekkür

Uçum’dan Karaçanta’ya, Karaçanta’dan Uçum’a teşekkür...

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, TOKİ tarafından Kars merkezde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan ve satışa sunulan 660 konutun, konut alma hakkı ve konut belirleme kuralarının bir an önce çekilmesi için karşılıklı olarak verdikleri emeklerden dolayı birbirlerine teşekkür ettiler.

Milletvekili Uçum, bugün İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen kura çekimi öncesi yaptığı açıklamada, bu süreçte, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile medeni bir işbirliği yürüttüklerine dikkat çekerek, bu tür konularda partilerin değil, Kars en üstün değerde olduğunu söyledi.

Açıklamasında 521 hak sahibine 665  konutun teslim edileceğini belirten Mehmet Uçum: “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergun Turan’ı daha önce makamında ziyaret ederek hak sahiplerinin sorunlarını görüşmüştüm. TOKİ Başkanı Sn. M.Ergun Turan’a konuya gösterdiği özel ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugünkü kura çekimi ile hak sahipleri dairelerini öğrendiler. Sona gelinen süreçle vatandaşlarımızın mağduriyeti giderildi. Kura  çekimi   akabinde  yapılacak  işlemlerin  sonucunda 15 Eylül’den itibaren  aileler evlerine yerleşebilecektir. Seçimden önce bu sorunu hak sahiplerini mağdur etmeden çözeceğiz dediğimizde dar ve çıkarcı siyaset peşinde olan bazıları inanmamıştı, bizde onlara 'mahcup olacaksınız' demiştik. Bu gün onların mahcup olduğu değer siyasetinin, dürüst siyasetin egemen olduğu gündür. Tüm hak sahiplerine hayırlı olsun" dedi.

BAŞKAN KARAÇANTA DA UÇUM’A TEŞEKKÜR ETTİ

Kars Belediye Bakanı Murtaza Karaçanta’da önceki gün gazetecilere kura ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ve bugün gerçekleştirilen kura çekimi sırasında yaptığı konuşmada, konutların bir an önce hak sahiplerine teslim sürecinde verdiği emeklerden dolayı AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum’a teşekkür etti.

Başkan Karaçanta önceki gün gazetecilerle makamında bir araya geldiği basın toplantısında hak sahiplerinin uzun zamandan beri mağdur olduklarına dikkat çekerek, kura çekimi ile konutların hak sahiplerine teslim edilmesi nedeniyle son derece mutlu olduklarını söyledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) 2’nci etap çalışmasıyla ilgili projelerinin tamamlandığını da ifade eden Başkan Karaçanta: “Özellikle Kars Kalesi’nden dolayı oradaki tarihi doku bozulmayacak şekilde proje hazırlandı. Kura çekiminden sonra 2’nci etabın da ihalesi yapılarak işlemlere başlanacak. Birinci etap 3-4 seneye ancak tamamlandı. İnşallah 2’nci etap daha kısa sürede biter. Daha kısa süre dediğimiz nereden bakarsanız en az 2 senedir. Bizim Başbakanlık Toplu İdaresine sunmuş olduğumuz liste 665’di. 240 tanesini birinci etapta, diğer geri kalan 425 tanesini de 2’nci etap konutlardan verelim dediler. Biz tabii ki böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildi ve kabul etmedik. Çünkü bizim bu süreç içerisinde hemşerilerimizin mağdur edildiği aşikârdır. Yani özellikle orada o inşaatların yapılmasında birçok hemşerimizin suyu kesildi. Alt yapısı bozuldu. Yani çok zor şartlar altında halen daha orada yaşayan hemşehrilerimiz var. Ben zaman zaman onları evlerinde ziyaret ediyorum. Bununla ilgili bir girişimde bulunduk. Başbakanlık Toplu İdaresi Başkanımız, başkan yardımcısı, ilgili daire başkanı, şube müdürü ve en önemlisi Kars milletvekilimiz Mehmet Uçum Bey de benimle beraber fiilen bu işin üzerine giderekten Toplu Konut İdaresi Başkanımızın ve çalışanların Kars’a pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine inandırarak hep birlikte çözdük. Tabii ki hemşerilerim adına çok sevindim. Çünkü onlarına mağduriyeti bizi üzer.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.