1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ı Layıkıyla Tanıtıyoruz
Kars’ı Layıkıyla Tanıtıyoruz

Kars’ı Layıkıyla Tanıtıyoruz

Kars Belediye Başkanı Karaçanta,; Kars’ı layıkıyla tanıtıyoruz.

A+A-

Kars standı ziyaretçilerin dikkatini çekiyor

Sunduğu, turizm rotaları ile ziyaretçilerine tatil planları yapmaya davet eden EMİT fuarında, Kars standı ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 20. yılında Türkiye’nin dâhil olduğu 80 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için öne çıkan bir buluşma noktası özelliği taşıyor.  28 – 31 Ocak 2016 arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ilgililerini bekleyen fuarda Kars Belediyesi şehrin turizm noktalarının ziyaretçilerle buluşmasını sağlıyor.

Kars Belediye Başkanı Karaçanta,; Kars’ı layıkıyla tanıtıyoruz.

Tüyap Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayan  Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı.

70'in üzerinde İlin katıldığı fuarda Kars standında açıklamada bulunan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; Karsı her yönüyle tanıtmanın gayreti içindeyiz Biz Kars Belediyesi olarak Kars Valiliği ve Sivil toplum Kuruluşları olarak yeterince hazırlığımızı yaptık ve tanıtmaya çalışıyoruz. Dedi.

Başkan KARAÇANTA: Kars'ın tanıtılacak o kadar Kültürel tarihi zenginlikleri yerel değerleri var kı? Hepsini burada bir arada sunmak mümkün değil. Ama gücümüz yettiğince, elimizde ki broşür ve yöresel ürünlerle Kars ilimizi, toprağımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Kars Kaşar bölgesidir, Kars tere yağ bölgesidir, Organik ürünler içinde Kafkas arısının yaptığı, bal bölgesidir, deri peyniri bölgesidir, Dünyanın en lezzetli eti olan  kazların yetiştiği bir coğrafyadır.

Kars Uygarlıkların yaşandığı bir kenttir

Manevi değerler, anıt mezarlar, tabyalar, birçok kültürü içinde barındırmış antik kent bölgesidir.

Dinsel Turizm öncüsü olan Kars'ta yatan Ebul Hasan Harakani Hazretleri yani Mevlana'nın hocasının memleketidir. İçinde barışı kardeşliği ve birlikte yaşaya bilmenin tarihler boyunca örneği olmuş bir bölgedir. Böyle bir kenti kelimelerle, görsellerle, üretilen organik ürünlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Bütün hemşerilerimi kendileriyle beraber komşularını arkadaşlarını EMİTT Fuarına davet ediyorum. Kars yaşatılmalıdır, korunmalıdır ve tanıtılmalıdır. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.