1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’a Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi
Kars’a Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi

Kars’a Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi

Bakan Ahmet Arslan, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışını yaptı

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan 16 kuvözlü Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışını yaptı.

Bakan Ahmet Arslan, beraberindeki Vali Rahmi Doğan, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte KAÜ Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne geldi.

Bakan Arslan ve beraberindekileri Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, hastane yönetimi ve karşıladı. Arslan, kendisini karşılayan ve sorunları olan güvenlik görevlileriyle bir süre konuşarak sorunlarını çözeceği sözünü verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve beraberindekiler, daha sonra Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne geçti. Arslan, Vali Rahmi Doğan, Ardahan Valisi Mehmet Emnin Bilmez, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile birlikte Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışını yaptı. Arslan ve beraberindekiler, 16 kovözli bölümü gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, bakan Ahmet Arslan’dan çok fazla destek gördüklerini söyledi.

Prof. Dr. Sami Özcan, “Yurt içinde, yurt dışında ne zaman olursa olsun, gerçekten hiçbir zaman menfuru olmadan bizim dertlerimizle ilgilenen ve bize destek olan bakanımıza ben teşekkür ediyorum. Yani burada bir takım şeyler yapılmışsa sayın bakanımızın, devletimizin sayesinde olmuştur” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, “Benim bugün memnuniyetim Yenidoğan Yoğun Bakım bir il için çok çok önemli, elbette ki üniversiteler için de önemli, Yenidoğan Yoğun Bakım açabiliyor olmak, sadece açmış olmak adına değil, diğer servislerde koordinasyon çerçevesinde çok önemliydi. 16 tane kuvözün olması çok önemli, 16 kuvöz demek hayata böyle iplikle bağlı, anlık müdahale etmezseniz hayatını kaybedecek çocukların hayata tutunması, sağlıklı birer çocuk olarak büyüyebilmeleri konusunda, oradaki gayreti bizzat yaşamış biri olarak 16 kuvözlü yoğun bakım beni gerçekten duygulandırdı” diye konuştu.

Arslan, “Hem çok memnun ve mutlu etti. Tabi Rabbimin takdiridir ama değerli arkadaşlar duygusallaşmışken söyleyeyim. Doğumu yaptıran hoca demişti ki, ‘yaşama şansı yüzde 10’ yoğun bakımdaki hocaların şöyle bir cümle vardı, ‘yaşama şansı yüzde 10 ama sağlıklı olma şansıda yüzde 10’ yüzde 10’un yüzde 10’u dediğiniz zaman yüzde 1 eder. Ama Rabbimin izni, o gün yoğun bakımdaki doktorların ve diğer branştaki doktorların böyle titiz kuyumcu çalışması, an an çalışması ile Allah’a şükür bugün 21 yaşına gelmiş sağlıklı bir evlat babasıyım. Biliyorum ki Rabbimin izni önemli ama doktorların gayreti çok daha önemli, nitekim çok önemli bir branş kazandırdınız. Bu anlamda hepimize, hepinize çok önemli görevler düşüyor. Oranın bölgeye daha sağlıklı hizmet etmesi adına bize ne düşüyorsa baş göz ütüne, biz her zaman o konuda emrinize amadeyiz” şeklinde konuştu.

Bir süre hastane personeliyle sohbet eden Arslan, daha sonra Harakani Havalimanı'na geçerek Kars’tan ayrıldı.

20180107aw273048_03.jpg20180107aw273048_09.jpg20180107aw273048_06.jpg20180107aw273048_11.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.