1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'a Yarı Olimpik Yüzme Havuzu
Karsa Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

Kars'a Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

Kars’a, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapılıyor...

A+A-

Kars’ta 5 bin metrekare alanda kurulan, 500 seyirci kapasiteli, 1 milyon TL'ye mal olacak kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, bu yılın sonunda hizmete sokulacak.

KARS, YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZUNA KAVUŞUYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Kars’ta bu yıl sonunda hizmete sokulacak olan yarı olimpik yüzme havuzu ile spor daları arasına yeni bir branşın dahil edileceğinden dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Müdür Polat, Kars’ta kış şatlarının sert ve uzun geçmesine rağmen bu havuzda ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılacağına inandığını belirterek, yüzme dalında şampiyonlarının ilimizden çıkacağına dikkat çekerek, yarı olimpik yüzme havuzunun bu yılın sonlarına doğru hizmete sokulacağını açıkladı. Polat ayrıca yaptığı açıklamada havuzun 1 milyon TL’ye olacağını söyledi.

VEKİLLER HAVUZDA İNCELEMELERDE BULUNDU

AK Parti Kars milletvekillerim Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, inşaat aşamasında sona yaklaşılan havuzda incelemelerde bulunarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat’tan bilgi aldılar.

Havuzun inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra gazetemize açıklamada bulunan AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, “Kars ve yüzme havuzu. İkisini bir arada düşünmek zor” dedi.

KILIÇ, “KARS VE YÜZME HAVUZU”, İKİSİNİ BİR ARADA DÜŞÜNMEK ZOR

Yılın büyük bölümünü kış şartlarında geçiren Kars’ta yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun olmasının önemine değinen Milletvekili Kılıç: “Evliya Çelebi ünlü Seyahatname’sinde ’Kars’ta 11 ay 29 gün kaldım. Ayrılırken hala yaz gelecekti’ demiştir. Şükürler olsun ki Kars’ta teknolojinin de getirdiği olanaklar ve ülkemizin refah seviyesinin yükselmesiyle birlikte artık Kars’ta da yüzme havuzu değil yarı olimpik bir yüzme havuzu yapılabilecek hale geldi. Son derece modern 5 bin metrekare bir alanda 2 bin metrekarelik bir havuz 1 milyon TL’ye yapılıyor. İnşallah bu yılsonuna doğru tamamlanarak hizmete sokulacak. Karslımız da ülkemizde refahın artmasıyla birlikte denize de gider oldu. Tatil yerlerini görür oldu. Turistik otellerden de yararlanır hale geldi. Karslı girdiği havuz veya denizde, ‘yüzme biliyor musunuz?” diye soran olursa ne olacak diye merak etmeyecek ve Karslılar da artık yüzme bilecek ve bu havuzdan da faydalanabilecekler. Halkımız bu türden sosyal etkinlikleri de bu havuzda öğrenek çağın gereklerinden faydalanabilecek ve sosyal yaşamını daha da modern yaşayacak.”dedi.

ARSLAN, “KARS İÇİN DEĞERİ BÜYÜK”

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da açıklamasında bu ve bunun gibi tesislerinin Kars’ta hizmete sokulması nedeniyle ilimizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sunacağını söyledi.

Yarı olimpik yüzme havuzunun hizmete sokulmasının Kafkas Üniversitesi için de son derece önemli olacağını dile getiren Arslan açıklamasında: “Yunus Hoca’nın dediği gibi Kars’ın yılın büyük bölümünü kış şartlarında geçirmenin de güzellikleri ve getirileri var. Bildiğimiz gibi ülkemiz dört mevsimi bir arada yaşıyor. Bazı vatandaşlar Batı’da sıcaktan kavrulurken Karslılar yaylalarda serinliyor. Ayrıca Sarıkamış Kayak Merkezi kış turizminin en öneli merkezi olma iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Yılın büyük bölümünü kış şartlarında yaşayan Karslılar için hizmete sokulacak bu yarı olimpik yüzme havuzunun kapalı bir mekanda yapılacak olması ilimiz için bir ayrıcalık haline gelecek. 500 seyirci kapasiteli olması nedeniyle bu tesiste havuz sporlarının yapılaması da Kars için bir ayrıcalık olacak. Bu yılın sonunda doğru hizmete sokulmasıyla birlikte gençlerimiz ve Kars’a gelecek olan vatandaşlar da bu havuzdan faydalanabilecek ve umarız ki yüzme dalında sporcularımız yetişecek ve çeşitli yarışmalarda derecelere girerek Kars’ı Türkiye’de ve Dünyada temsil edecekler. Bildiğimiz gibi üniversiteler bir ilin ekonomik ve soysal alanlarını büyük katma değer katar. Bu havuz bile Kafkas Üniversitesinin tercih edilmesinde de bir önem arz edecektir.” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.