1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars’a Hayran Kaldılar
Kars’a Hayran Kaldılar

Kars’a Hayran Kaldılar

Kars eski Valisi Özdemir Hanoğlu, Aydın eski Valisi Muharrem Göktayoğlu, Yargıtay ve Danıştay Daire Başkanları, Hakimler, Avukatlar ve diğer bürokratlardan oluşan 155 kişilik grup Kars’a çıkartma yaptı.

A+A-

1963 Ankara Hukuk Fakültesi mezunları yıllar sonra Kars’ta toplanarak mezuniyet balosunu Sarıkamış Toprak Otel'de yapacaklar. Gruplar halinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelerek Kars’ın tarihi ve turistik yerleri olan Kars Kalesi, 12 Havariler Kilisesi, tarihi hamamlar, Namık Kemal’in Evi ve Kars’taki diğer tarihi mekanları gezdiler.

 

155 kişililik bürokrat grubu düzenledikleri turla Kars Müzesini de gezdikten sonra Anı Antik Ören Yerine hareket ettiler.

 

Gezi sırasında aniden bastıran yağmura rağmen Anı gezisini tamamlayarak akşam konaklamak için Sarıkamış’a gittiler.

 

Kars ve çevresinde yaptıkları gezilere Müze Müdürü Necmettin Alp ve 2 müze görevlisi eşlik etti.

 

1963 Ankara Hukuk Fakültesi mezunları temsilcisi Fuat Nazlı, “4 gün süre ile Kars’ta konaklayacağız. Kars tarihi bir kent adeta açık hava müzesi doğası ve tarihi ile insanları hayran bırakıyor. Bizler her yıl Türkiye’nin bir başka kentinde mezuniyet yıl dönümümüzü kutlarız. Bu yıl bir arkadaşımızın eşi Kars’ta olduğu için burada toplanmaya karar verdik. Fakat arkadaşımızın eşi de 40 yıl önce Kars’tan ayrıldığından bizim Kasım ayında bir ön gezi olarak Kars’a geldik. Ön çalışmalar yaptık. Kars Valisi Ahmet Kara ile görüştük. Onun bizi yönlendirdiği doğrultuda gezimizin programını yaptık. Sarıkamış Toprak Otel’de kalıyoruz. Geldiğimizin ilk günü Kars’ta yemekten sonra Sarıkamış’a intikal Sarıkamış Şehitlerini gezme ve çelenk koyma programını gerçekleştirdik. 2. gün ise Kars’ın merkezini, evlerini, kalesini, camilerini, kümbetlerini, hamamlarını ve diğer görülecek yerlerini gezdikten sonra Anı Harabelerine geldik.” dedi.

 

Nazlı daha sonra şunları söyledi:

 

“Anı Harabelerinde kısmen hava bozdu buna rağmen yine gezimizi tamamladık. Buradan da Sarıkamış’a döneceğiz hava müsaade ederse telesiyejle dağa çıkacağız. Yarınki programımız Doğu Beyazıt’a gideceğiz. Doğu Beyazıt gezimizi İshak Paşa Kervan Sarayını mahalli rehberler vasıtasıyla gezdikten sonra tekrar Sarıkamış’a döneceğiz. Pazar günkü programımızda Ardahan’a gidiyoruz. Ardahan’dan sonra Çıldır Gölünü gezeceğiz. Çıldır Gölünün kenarında bulunan Beden Terbiyesine ait binada gezimizi tamamlayacağız. Akşam Toprak Otelde 47. mezuniyet balosunu yapacağız. Ve gelecek yıl nerede toplanacağımızı tespit edeceğiz. Pazartesi günüde Kars’tan ayrılacağız. Bu toplantıya iştirak eden arkadaşlarımız Kars Eski Valisi Özdemir Hanoğlu olmak üzere Aydın Valisi Muharrem Göktayoğlu Yargıtay Daire Başkanları, Danıştay Daire Başkanlar, hakimler, avukatlar ve diğer bürokratlar bir araya gelerek yıllar sonra geçmiş günleri hatırlamak eski günleri yada etmek fırsatı buluyoruz. Ömrümüz müsaade ettiği müddetçe yine devam edeceğiz. Kars güzel ve tarihi bir şehir diğer arkadaşlarımızı tekrar gelmeyi düşünüyorlar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.