1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’a 8 yeni ambulans
Kars’a 8 yeni ambulans

Kars’a 8 yeni ambulans

Vekillerden müjde! Kars’a 8 yeni ambulans

A+A-

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars'a getirilerek hizmete sokulan 2 adet yarı paletli kar ambulansı ve 1 adet ambulans aracı olarak da kullanılabilen iki sıra oturma kabinli UMKE aracının yanında bir hafta içinde 5 yeni ambulansın Kars’a geleceğini ve Sarıkamış, Kağızman, Susuz, Arpaçay ve Akyaka ilçelerine gönderileceğini müjdelediler.

Vekiller “Böylece ilimizde 112 acil hizmeti veren ambulans sayısının, %40 artışla  20 adetten toplam 28 adete çıkacağını ve personel sayısının da buna paralel olarak artırılacağını” ifade ettiler.

Vekiller “112 acil hizmeti veren 15 istasyonun olduğu Kars’ta, geçen yıl içerisinde getirilen 5 ambulans dahil 17 normal ambulans, 2 adet yarı paletli ve 1 adet tam paletli kar ambulansı olmak üzere toplam 20 ambulans ve 206 personelle 7/24 saat olmak üzere 2014 Yılı içerisinde toplam 24 bin 55 hastaya acil sağlık hizmeti verilmiştir.

Geçen sene Kars dahil Türkiye genelinde; 2 bin 155 adet 112 İstasyonu, 4 bin 468 adet kara ambulansı, 17 adet ambulans helikopter, 3 adet ambulans uçak ev 6 adet deniz ambulansı ile acil sağlık hizmetleri yürütüldü.

Bu senenin ilk çeyreğinde ise gece görüşlü ambulans helikopter de hizmete girecektir.

Ülkemizde olduğu gibi; İlimizde de insanımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için sağlık yatırımlarının yanı sıra araç ve gereçlerin her geçen gün daha da artırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz hayırlı ve uğurlu olsun.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.