1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'a 19 Dev Yatırım
Karsa 19 Dev Yatırım

Kars'a 19 Dev Yatırım

Bakan Eroğlu Kars’ta toplu temel atma törenine katıldı...

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaklaşık 187 milyon lira tutarındaki 19 adet yatırımın temel atma törenine katıldı.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile birlikte özel uçakla Kars’a gelen Bakan Eroğlu’nu Kars Havaalanından Vali Günay Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş ve protokol üyeleri ile partililer karşıladı. VİP girişinde kendisine çiçek takdim eden çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Eroğlu, karşılamaya gelen partililerle de tek tek tokalaştıktan sonra valiliğe geçti. Burada ziyaret defterini imzalayan Bakan Eroğlu, Valilik Toplantı Salonu’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Eroğlu, “Havaalanı tamam. Bölünmüş yollar tamam. İçme suyu tamam. Barajlarımız yapılıyor. Bitmek üzere. İnşallah yeni Kağızman barajıyla ilgili çalışmalar başlıyor. Yani göletleri bitiriyoruz. Sarıkamış’ta muazzam bir Sarıkamış destanı merkezi yapıyoruz. Hastanemiz hemen hemen bitti. Daha neler neler yani.” dedi.

Evliya Camii, Hasan Harakani Türbesi ziyaretinden sonra da vatandaşlarla görüştü ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Maliyeti 182 milyon lira olan 12 tesisin temel atma törenini gerçekleştireceklerini ifade eden Eroğlu, 2014 ve 2015 yıllarını yatırım açısından Kars’ta hamle yılı ilan ettiklerini söyledi ve Sarıkamış’ı da milli park olarak düzenlediklerini ifade etti.

“Sarıkamış Milli Parkı bizim için çok önemli.” diyen Eroğlu, “Bakanlığımızın uhdesinde bundan da büyük bir şeref duyuyorum. Orada muhteşem bir proje hazırlıyoruz. Sarıkamış’ta aynen Çanakkale destanı gibi bir merkez olacak. Bunun da müjdesini veriyoruz. 475 bin 780 dekar araziyi sulayacak olan dev iletim kanalını bitiriyoruz. Sarıkamış ilçesinde 2045 yılına kadar ihtiyacı olan yılda yaklaşık 5 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edeceğiz.”

Şehirde orman için büyük bir seferberlik başlatacaklarını da belirten Bakan Eroğlu, bu kapsamda 2014 yılında 27 bin 200 dekar alanda ağaçlandırma, rehabilitasyon, erozyon kontrolü ve mera ıslah çalışması yapılarak toplam 1 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını kaydetti.

182 MİLYON TL’LİK 12 TESİSİN TOPLU AÇILIŞINI YAPTI

Bakan Eroğlu daha sonra Devlet Su İşleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katılarak 182 milyon TL bedelli 12 tesisin toplu temel atma törenini gerçekleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars’a ne gerekiyorsa yapın talimatı verdiğini ifade eden Eroğlu, “Bugün gerçekten bu mübarek günde, Bereketli bir günü yaşıyoruz. Kars’ta inşallah 12 adet tesisin temel atmasını gerçekleştireceğiz. Bunların en başında Kars Barajı sulaması iletim hattı, Sarıkamış 7 Kasım Göleti, Kars il birinci grup sel kapanları ki bunlar içerisinde çok sayıda hayvan içme suyu maksatlı göletler var. Bu 12 adet tesislerimizin maliyeti 182 milyon TL’dir. Faydası olarak da 475 bin 780 dekar tarım alanı sulama kanalına kavuşacak” diye konuştu.

AK Parti iktidarında son 11 yılda muhteşem yatırımlara imza attığını söyleyen Eroğlu, “Başbakanımız son 11 yılda muhteşem yatırımlara imzasını atı. Hayal edilemeyecek yatırımlar. Neler yapıldı neler. Bölünmüş yollardan başlayıp, havaalanlarına kadar, barajlar, göletler, sulama tesisleri, içme suyu tesisleri, hastaneler, biliyorsunuz eskiden sabahın köründe saat 06.30’da geçiyordum Okmeydanı SSK Hastanesi’ne ve orada memleketten hemşehriler gelirdi. SSK Hastanesi’nin önünde ben diyorum 1 kilometre, siz deyin 2 kilometre kuyruğu görünce sıra fişi almak isteyenlerin kuyruğu derdim. Yani düşünebiliyor musunuz vatandaş orada kuyrukta neredeyse hayatını kaybederdi. Muayene olabilse de akşama kadar ilaç var mı yok mu, bunun mücadelesini yapardı. Ama o kadar muhteşem bir sağlık sistemi kuruldu ki artık isteyen istediği yerde muayene olabiliyor. İstediği eczaneden ilacını alabiliyor. Nereden nereye, ayrıca ilaç fiyatlarının ne kadar ucuzladığını da biliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Kars’ı ilk defa AK Parti hükümetinin hatırladığını da aktaran Bakan Eroğlu, “Kars’ı ilk defa hükümetimiz hatırladı. Serhat şehri ilk insanlar diyarı buraya ne yapılsa azdır diyen bir başbakan vardı ve bize talimat verdi. Kars için ne gerekiyorsa yapın diye söyledi. Burası gelişmeye çok müsait. Burası Orta Asya’nın kapısı olacak. Kars, çok önemli bir stratejik merkez olacak. Ulaşım açısından da önemli bir aktarma merkezi olacak. O bakımdan Kars’ın bahtı açık. Nüfusunun daha da artacağına yürekten inanıyorum. Hükümet olarak yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz. 1 Ocak 2012 tarihinde başladığımız ‘Bin günde bin gölet ve sulaması’ projesi Allah’ın izniyle bu sene sonunda bitiyor. Hatta bir de Kıbrıs’ta gölet yapacağız. Bu tarihi bir rekor. Son 60 yılda yapılan sayı 450 tane. Biz üç yılda bin bir tane yapıyoruz. Bu da ne kadar hızlı çalıştığımızın göstergesi. Bakanlık olarak zamanla yarışıyoruz. Son derece stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu çok güçlü olmaktan, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmekten geçiyor. Bizim de Allah’ın izniyle büyük hedeflerimiz var. IMF’ye olan borcumuzu ödedik. Faizleri tek rakama çektik. Enflasyon canavarını tamamen yok ettik. 2023 yılında yani cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye’nin ekonomisini dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Bunu başarmak mecburiyetindeyiz. Başbakanımızın bu hizmetleri sayesinde istikrar var. Siyasi iktidar olmasaydı ekonomik istikrar da olmazdı. Bunu böyle bilelim.”

Eroğlu ayrıca, “Buraya gelirken dünya liderimiz, Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Birlik beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek Allah izin verirse 10 Ağustos’a hazır olacağız çünkü 10 Ağustos, Türkiye tarihinde bir milattır” dedi.

Bakan Eroğlu daha sonra şunları söyledi: “Öncelikle bu 12 tane temelini atacağımız tesisin hayırlı olmasını, Kars’ımıza, Kars’ımızın güzel, Yiğit insanlarına bereket getirmesini cenabı Allah tan niyaz ediyorum. Orman su işleri bakanlığı zamanla yarışıyor. Zamanla yarışmaya mecburuz. Kaybedecek vaktimiz yok. Değerli kardeşlerim çünkü bu coğrafya son derece stratejik coğrafya. Biliyorsunuz tarih boyunca şöyle bin yıllık bir tarihe bakarsanız neler olmuş neler. Neticede bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu çok güçlü olmaktan geçiyor. Birde birlik beraberlik, kardeşliğimizi pekiştirmekten geçiyor. Dolayısıyla bizimde Allah'ın izniyle büyük hedeflerimiz var. Ayrıca önümüzde ramazan bayramı var. Ben hepinize nice bütün Karslılara nice güzel, huzurlu bayramları cenabı-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Bakan Eroğlu, bir düğün salonunda AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğine katıldıktan sonra kentten ayrıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.