1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars VHO Şavşat’ta
Kars VHO Şavşat’ta

Kars VHO Şavşat’ta

Kars VHO “1000 Köyde 100 Seminer” Arvin’in Şavşat ilçesinde.

A+A-

Kars, Ardahan, Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO), Trabzon Veteriner Hekimler Odası, Şavşat Kaymakamlığı ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri “1000 Köyde 100 Seminer” kapsamında Artvin’in şirin ilçesi Şavşat’ta bir araya geldi.

Şavşat Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen seminere kadınlar, köy muhtarları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

VHO Başkanı ve Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan seminerde bir konuşma yaptı.

 

Öztürkler, “Biz Kars, Ardahan, Iğdır ile Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimler Odası olarak, Trabzon, Artvin, Rize, Bayburt ve Gümüşhane illeri ile bu ilerde faaliyet gösteren odalarımız ile Şavşat’a geldik. Şavşat Kaymakamlığı’nın desteği ile 2006 yılından beri sürdürdüğümüz 1000 Köyde 1000 Seminerini Şavşat’ta vermekten de son derece mutluyuz.” dedi.

 

Seminerin çok verimli ve başarılı geçtiğini söyleyen Öztürkler, “Geniş bir katılım vardı. Özellikle Şavşat’taki yetiştiriciler, besiciler, sivil toplum örgütleri ve daire müdürlerinin katılımı ile gerçekleşti ve son derece başarılı bir seminer oldu. Seminerde konuşmacılara katılımcılar tarafından çeşitli sorular soruldu. Biz VHO olarak bu güne kadar Kars ve Ardahan’da köy, mezra ve ilçelerde verdiğimiz seminerlerde elde ettiğimiz tecrübe, veri ve izlenimlerle buraya geldi. Burada da sahada yaptığımız inceleme ve gözlemlerle birleştirdik. Tüm elde ettiğimiz verileri burada ki yetiştiriciler ve ilgili kurumlar ile paylaştık ve paylaşmaya da devam ediyoruz. Ayrıca Kafkas Üniversitesinden çok değerli öğretim üyeleri faydalı sunumlar yaptılar. Sunumlar ile birlikte üreticilerden önemli sorular geldi ve öğretim üyelerimizden bilgiler aldılar.” diye konuştu.

 

Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimler Odası (CHO) Başkanı Sebahattin Yazıcı ise, bölge illeri tarafında yapılan bu seminerin faydalı geçtiğini belirterek, “Bilincin temelinde eğitim vardır. Bunu gerçekleştirmekte bizim sorumluluk alanımız içersindedir. Bu seminerler Şavşat’ta ve diğer ilçeler ile köylerde devam edecektir. Halkı bilinçlendirerek üretimi desteklemek yapılan eğitim hamlelerinin bizler tarafından da daha da sürdürülebilir hale getirilmesi son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

 

KAÜ Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mitat Şahin, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şükrü Metin Pancarcı yetiştiricilere hayvancılıkla ilgili bilgi verdiler. VHO Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Engin Kılıç, Doç. Dr. Savaş Yıldız da alanlarında katılımcıları bilgilendirdiler.

 

Seminere; Ardahan Tarım İl Müdürü Fevzi Karakoç ve Ardahan VHO Temsilcisi Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Özcan Yıldırım da katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.