1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars ve Digor Ovasında 475 bin 780 dekar zirai araziye su temin edilecek
Kars ve Digor Ovasında 475 bin 780 dekar zirai araziye su temin edilecek

Kars ve Digor Ovasında 475 bin 780 dekar zirai araziye su temin edilecek

Kars ve Digor Ovasında 475 bin 780 dekar zirai araziye su temin edecek iletim hattında çalışmalar hızla sürüyor. Yüzde 75 seviyesine ulaşan projenin yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kars’ta inşa edilen ve Kars ile Digor Ovalarında toplam 475 bin 780 dekar araziye su temin edecek olan Kars Barajı Sulaması İletim Hattı projesinde çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Gerçekleşmesi yüzde 75 seviyesine ulaşan projenin bu yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kars’ta yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede Kars il merkezinin 15 km kuzeydoğusunda, Kars Çayı üzerine inşa edilen Kars Barajı’ndan itibaren güneydoğu istikametinde 20.700 metre uzunluğundaki iletim hattında da çalışmalar sürüyor.

İletim Hattında İletilecek Su Cazibeli Olarak İletilecek

Kars ovasında 260.030 dekar, Digor ovasındaise 215.750 dekar olmak üzere toplam 475.780 dekar zirai araziye su temin edecek olan iletim hattı bu arazilere suyu cazibeli olarak iletecek ve dolayısıyla enerji maliyetleri asgari düzeyde olacak.

Ülke Ekonomisine Yıllık 100 Milyonluk Katkı

Sulama projesinin tamamlanarak hizmete alınması ile bölge çiftçisi dekar başına 227 TL gelir artışı sağlayacak. Dolayısıyla proje ülke ekonomisine yıllık 100 milyon liranın üstünde katkı verecek.

Projenin Yatırım Bedeli 160 Milyon Lirayı Aşıyor

Kars’ta çalışmaları süren bu sulama projesinin büyük bir proje olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bu projenin yatırım bedeli 160 milyon lirayı aşıyor. Karslı çiftçilerimizin toprakları bu proje ile bereketlenecek ve gelirlerinde önemli artışlar olacak. Biz Bakanlık olarak Kars’ta yapmamız gereken yatırımları yapıyoruz ve bundan sonrada bu yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.