1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valisi Ucubeyi Yıkacak!
Kars Valisi Ucubeyi Yıkacak!

Kars Valisi Ucubeyi Yıkacak!

​Kars Valisi Rahmi Doğan, vatandaşlar tarafından “Ucube” diye adlandırılan Evliya Camii ile Kümbet Camii (12 Havariler Kilisesi) arasına inşa edilen tuvaleti yıkacaklarını açıkladı.

A+A-

Kars’ın bir önceki dönem Valisi Günay Özdemir tarafından Osmanlı Mahallesi projesi kapsamında Evliya Camii Külliyesine yaptırılan tuvaletler uzun süredir tartışma konusu oldu.

Anadolu’nun manevi Fatihlerinden Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin türbesinin de bulunduğu Evliye Camii Külliyesi, yapılacak olan Osmanlı Mahallesi’ne dahil edilecek. Harakani Türbesi ve Kars Kalesi bağlantılı yolların yapımı, düzensiz binaların yakımı, tarihi hamamların restorasyonu gibi onlarca çalışma 2015-2016 yılı içinde devam etti. Bu kapsamda Evliya Camii’nin kıble istikametindeki tuvaletlerinin iptal edilmesi ve Evliya Camii ile Kümbet Camii arasına yeninin yapılması çalışmalarına başlandı. İnşaat çalışmaları sürdükçe ve tuvalet binası ortaya çıkmaya başlayınca yapılanın ne kadar kötü bir görüntü oluşturduğu da ortaya çıktı.

Bunun üzerine vatandaşlar ve STK’lar bu tuvalet binasının fotoğraflarını sosyal medya sitelerinden kullanıp tepki oluşturdular. Adına da “Ucube” dedikleri binanın yıkılması için de büyük baskı oluşturdular.

Kars’ın yeni valisi Rahmi Doğan da tam bu tartışmaların ortasında görevine başladı. Kafkas Haber Ajansı, internet haber siteleri, gazeteler ve SERHAT TV televizyonunda dillendirilen “Ucube Tuvalet” tartışmaları da artırınca Vali Rahmi Doğan bölgede bir inceleme yaptı. Kaleye de çıkan Vali Doğan buradan nasıl göründüğüne de baktı. Yapılan tuvalet binasının her ne taraftan bakılırsa bakılsın, çirkin bir görüntü oluşturduğu ve ileri de daha büyük sorunlara neden olacağı düşüncesinden hareketle yapılan yeni tuvalet binasının yıkılacağını açıkladı.

ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSENİZ KARDIR

KARSOD Turizm Birliği’nin ziyareti sırasında Kafkas Haber Ajansı’nın da konuyu gündeme getirmesiyle açıklama yapan Vali Rahmi Doğan, “Orada bir tuvalet projemiz vardı biliyorsunuz. Basında bununla ilgili sürekli yazdı. Orayı büyük bir ihtimalle yıkacağız.” dedi. Tuvaletin yerini değiştireceklerini de kaydeden Vali Doğan, “Yıkacağımız yeni yapılan tuvaletin yerine bir merdiven yapacağız. Geçenlerde kaleye çıktım oradan da baktım gerçekten de bakış açınızı bozuyor. Biraz para harcanmış ama artık yapacak bir şey yoktur. Zararın neresinden dönerseniz kardır. Orayı yıkacağız.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.