1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valisi Subatan Köyü’nde
Kars Valisi Subatan Köyü’nde

Kars Valisi Subatan Köyü’nde

Kars Valisi Günay Özdemir geçtiğimiz gün yerel ve ulusal gazeteler ile internet haber sitelerinde yer alan Subatan Köylülerinin İçme Suyu Sıkıntısı konulu haberler üzerine incelemelerde bulunmak üzere Merkez Subatan köyüne gitti.

A+A-

Köy muhtarlığında köylüler ile bir araya gelen Vali, köylülerin istek ve sıkıntılarını tek tek dinleyip; köyde incelemelerde bulunan Özel İdare teknik personelinden köy içme suyu hakkında bilgi aldı.

Teknik personelin yaptığı incelemelerin ardından, haberlerde bahsedildiği gibi Merkez Subatan Köyü’nde içme suyu sıkıntısı olmadığı, 150 nüfuslu köyün 15 bin Lt olan su ihtiyacının köye verilen 20 bin Lt su ile karşılandığı, mevcut su sıkıntısına; köylülerin köy içme suyunu hayvanların içme suyunu karşılamak için yaylaya taşımasının neden olduğu tespit edildi.

Subatan Köyünde yaptığı inceleme ve tespitlerin ardından Vali Özdemir, yetkililere köylülerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla; hayvanların içme suyunun köy yaylasından karşılanması için yaylada su arama ve sondaj çalışmalarının yapılması talimatı verdi.

Vali Özdemir, Subatan Köyü’ndeki incelemelerin ardından 4. Hudut Taburuna geçerek buraya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Özdemir’in yaptığı inceleme ve ziyaretlerde; İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Özbey, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün ile bazı kurum amirleri de hazır bulundu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.