1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valisi Gazeteciler Cemiyeti'nde
Kars Valisi Gazeteciler Cemiyetinde

Kars Valisi Gazeteciler Cemiyeti'nde

Kars Valisi Günay Özdemir, Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti’ni, Belediye hizmet binasındaki yeni yerinde ziyaret etti.

A+A-

Vali Özdemir’i, Cemiyet Başkanı Yücel Sezer ve Cemiyetin Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım karşıladı. Belediye Başkan vekili Erdinç Erdağı ve başkan yardımcılarının da bulunduğu ziyarette konuşma yapan Cemiyet Başkanı Yücel Sezer, Kars’ta bundan önce görev yapan valiler, belediye başkanları ve emniyet müdürlerinin de kendilerini ziyaret ettiklerini söyleyerek hepsine şükran duygularını ileterek sözlerine başladı. Vali Özdemir’e de ziyaretinden dolayı teşekkür eden Başkan Sezer, gazetecilik mesleğinin inceliklerini, fedakarlıklarını ve özverili çalışmalarını anlattı. Bir gazetecinin görev yaptığı ildeki sorumluluklarının önemine de değinen Sezer, objektif gazeteciliğin her dönem ihtiyaç duyulan ve olmazsa olmazların başında geldiğini ifade etti. Sezer, “Gazeteci; güzellikleri de noksanlıkları da görebilmelidir. Yani hep noksanlıkları yazmak olmaz. Güzel şeyleri de gördüğü zaman onu da takdir ederek yazacak, halka duyuracak. Bir noksanlık varsa da hakaret etmeden ‘şu pencereden bakarsanız’ toplum yarar görür deme yüceliğini gösterirse biz o basın mensubuna saygıdeğer insan gözüyle bakarız. Sayın valim şu anda bizleri onure ettiniz, teşekkür ediyorum. Cemiyeti onure etmek demek buradaki basın basına değer veriyorsunuz demektir. ” dedi.

Vali Günay Özdemir de, kurumların ve gazetecilerin kentin menfaatleri yönünde çalıştıklarını ifade ederek, “Sizler elbette bizim bazen göremediğimizi bazen fark edemediklerimizi sizler daha iyi fark ederek bizim fark etmemizi sağlayacaksınız. Bu konuda da her zaman sizlerden destek bekliyoruz, o anlamda. Çünkü; yaptıklarımızı değil de yapamadıklarımızı da belirtmeniz gerekiyor. Basının bu konuda da dengeli şekilde bunu yürütmesi gerekiyor. Basın; her zaman bir işin hep olumlu yönünü değil de idarecilerin, sorumlu kişilerin göremedikleri eksiklikleri veya yaptığımız yanlışlar varsa bunları da göstermesi açısından bizim için vazgeçilmez bir kurumdur. Onun için biz bütün basın mensuplarımızı o şekilde değerlendiriyoruz. Hepimiz Kars için çalışıyoruz ve inşallah Kars için beraber güzel şeyler yapacağız.” diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyetine, Belediyenin ikinci katında bir büro verdiklerini belirten Belediye Başkan Vekili Erdinç Erdağı ise, Belediye olarak her zaman basının yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. Erdağı ayrıca, Vali Özdemir’in, “Yer biraz küçük olmuş” demesi üzerine de, Belediye hizmet binasındaki bazı eksikliklerin de giderilmesinden sonra Gazeteciler Cemiyetine daha büyük bir yer verebileceklerini vurguladı.

Yaklaşık 30 dakika süren ziyarette ayrıca, Kars Çayı, Osmanlı Evleri, Kars Evleri başta olmak üzere kentin turizm geleceğine ışık tutacak bir dizi çalışmalar içinde olunduğu bunların hayata geçebilmesi için de kurumların işbirliği içinde oldukları belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.