1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valiliği’nden Açıklama
Kars Valiliği’nden Açıklama

Kars Valiliği’nden Açıklama

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmaya ilişkin Kars Valiliği’nden ilk resmi açıklama yapıldı.

A+A-

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sarıkamış 9’uncu Komando Tugay Komutanlığı ve Kars İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 28 Haziran 2016 tarihinden itibaren Sarıkamış ilçesi Boyalı Ormanları Bölgesinde “Şehit P.Binbaşı Bedir Karabıyık-5” ve “Şehit J.Uzman Çavuş Ali Gökçe” operasyonları başlatıldı.

İcra edilen operasyonlar kapsamında; 30 Haziran 2016 günü saat 08:05 sıralarında Boyalı Ormanları Bölgesi Ciritmeydanı Mevkii civarında güvenlik güçleri inisiyatifinde bir grup BTÖ mensubu ile sıcak temas sağlandı. İlk temas anında (2) personelimiz yaralanmış ve (2)’si yaralı olmak üzere (6) BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte; (1) adet M-16 Piyade Tüfeği, (1) adet PKM-Bixi Makinalı Tüfek, (1) adet RPG-7 Roketatar, (1) adet Kanas, (3) adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ve (12) adet el bombası ele geçirilmiştir.

Yaralı personelimiz, helikopter ile Kafkas Üniversitesi Hastanesine tahliye edilmiş ve ameliyata alınmıştır. Yaralı personelimizin ameliyatları sona ermiş olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Bölgedeki diğer BTÖ unsurlarının tespit edilmesi için insansız hava aracı ile bölge üzerinde keşif faaliyetine başlanmış olup, muhtemel hedefler ve kaçış güzergahları Obüs bataryalarıyla ateş altına alınmaktadır.

Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine azim ve kararlılıkla kesintisiz olarak devam edecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.