1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars-Üniversite Buluşması
Kars-Üniversite Buluşması

Kars-Üniversite Buluşması

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, Kafkas Üniversitesinde “Kars-Üniversite Buluşması” çalışma gruplarının oluşturulduğunu açıkladı.

A+A-

Yapılan ilk toplantıya Serhat Kalkınma Ajansı, AK Parti İl Teşkilatı, Üniversitenin çalışma konularıyla ilgili fakülte ve bölümlerinden öğretim üyeleri de katıldı.

Serhat Şehri Kars ve Kafkas Üniversitesi’nin sorunlarının tespiti, projelerinin değerlendirilmesi için oluşturulan çalışma grubu; serbest bölgeden lojistik merkeze, eğitim ve sağlık alanından ulaşım ve istihdam genişletmeye ilişkin tüm alanlara kadar birçok konu üzerinde önemli çalışmalar yapacak.

Üniversite öğretim üyeleri, SERKA, MÜSİAD, AK Parti Kars il teşkilatının da bulunduğu çalışma grubu ilk adımını da serbest bölge için attı. Serbest Bölge'ye ilişkin durum değerlendirmesi yapan çalışma grubu, Serbest Bölge ile ilgili alt yapı çalışmalarının hızlandırılması ve ardından da hızlı bir şekilde projenin hayata geçirilmesi gerektiği tespitini yaptı. Kars’ın Serbest Bölge için son derece önemli ve uyumlu bir kent olduğuna da dikkat çekilerek serbest bölgenin Kars’ta kurulması için Bakanlar Kurulu’na gönderilmek üzere taslak karar çalışmalarına da başladı.

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, bu grubun ayrıca kentin tüm sorunlarına eğileceğini, tarım, hayvancılık, sanayi ve turizminin Üniversite işbirliği ile sürdürülmesi çalışmalarının da hızlandırılacağını ifade etti.

Serbest Bölgenin yanında Lojistik Merkezi’yle ilgili de konuşan Uçum, Serbest Bölge ve Lojistik Merkezi’nin birbirine entegre edilmesiyle birlikte büyük bir istihdam alanı oluşturulacağını da belirtti.

Uçum, Kars’ın tamamını esas alan Kars-Kafkas Üniversitesi buluşmasının böylelikle aktif bir şekilde başlamış olduğunu da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.