1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars Turizmi Hareketleniyor
Kars Turizmi Hareketleniyor

Kars Turizmi Hareketleniyor

Turizm sektörünün aktörleri Kars’ın turizm stratejisini belirlemek için toplandı.

A+A-

Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı, Kars’ta turizm sektörünü harekete geçirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

 

10-12 Mayıs tarihleri arasında başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Kars Valiliği, Kars Belediyesi, özel sektör ve sivil toplumdan temsilciler Kars’ta turizm yönetişimi için bir platform oluşturabilmek amacıyla bir araya geldiler.

 

Kars’ta turizm sektörünü oluşturan kurum ve kişilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda ayrıca Kars Turizm Geliştirme Stratejisi de ele alınıyor.

 

Sim-Er Otel’de düzenlenen ve BM Ortak Programı Yöneticisi Neşe Çakır’ın sunumuyla açılan toplantıda Dünya Turizm Örgütü uzmanı Erik Johansson turizm stratejisi, rekabet gücü, sürdürülebilirlik ve kalite gibi temel konularda bilgi verdi.

 

Dünyada başarıyla uygulanmış Turizm Yönetişim Organizasyonları ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Johansson, Turizm Yönetişim Organizasyon kavramını, böyle bir yapılanmanın üstleneceği rol ve sorumlulukları ve başarılı sonuçlar almak için gereken kritik faktörleri açıkladı.

 

Sunumların ardından kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan katılımcılar karma bir şekilde çalışma grupları oluşturarak Kars özelinden bir Turizm Yönetişim Organizasyonu yapılanması konusunda öneri, yorum ve sorularını içeren bir çalışma gerçekleştirdiler.

 

Grup çalışmasının ardından her bir grubun çalışmasının detaylı olarak ele alındığı tartışma ve değerlendirme bölümüne geçildi.

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile Vali yardımcısı Murat Demirci’nin de katıldığı, 12 Mayıs Çarşamba gününe kadar devam edecek olan toplantının bugünkü bölümünde Dünya Turizm Örgütü Avrupa Bölge Koordinatörü Eduardo Fayos-Sola turizmde yeni yönelimlerle ilgili bilgi verdi.

 

Ardından Kars Turizm Kalkınma Stratejisi katılımcılarla paylaşılırken görüş, yorum ve önerileri alındı.

 

Toplantıyı takip eden aylarda Kars’ta turizm sektöründeki üst ve orta düzey yöneticilere yönelik eğitim kursları da düzenlenecek.

 

Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kültürel ve yerel zenginlerinden yararlanarak Kars’ta turizm sektörünü harekete geçirmeyi ve ilde gelir artışı yaratmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.