1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars trafiğine yeni 60 üye katıldı
Kars trafiğine yeni 60 üye katıldı

Kars trafiğine yeni 60 üye katıldı

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi’nce verilen eğitimin ardından 60 okul geçit görevlisi bugünden sonra trafiğe çıkacak.

A+A-

 Trafiğin yoğun olduğu yerlerdeki okullarda ikişer öğrenci görev yapacak. Trafik önlükleri ve “Dur”, “Geç” levhalarıyla okul giriş ve çıkış saatlerinde görev alacak olan öğrenciler aldıkları kimlikle de tam yetkiyle hareket edecekler. Kurallara uymayan araçların plakası, rengi, modeli ve hangi ihlali yaptığı dağıtılan formlara doldurulacak ve bu formlar daha sonra okul idaresi tarafından emniyete gönderilecek. Okul geçit görevlilerinin yanında bir de okul idaresinden görevli bulunacak.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser Bilal Günaydın tarafından verilen eğitime öğrencilerin tamamı katıldı. Öğrencilere ilk olarak trafik kuralları anlatıldı ardından da görseller eşliğinde okul geçit görevlilerinin uyması gereken kurallar anlatıldı. Komiser Bilal Günaydın, öğrencilerin durduracakları araçları en az 100 metre mesafeden “Dur” işaretiyle uyarması gerektiğini belirterek, kendilerini de riske atmamalarını ve önce kendi can güvenliklerini düşünmeleri gerektiğini söyledi. Günaydın, trafiğe çıkan görevli öğrencilerin yanlarında okul idaresinden bir kişi veya idarenin görevlendirdiği bir öğretmen bu da olmasa nöbetçi öğretmenle görev yapmaları gerektiğini kaydetti. Görevli öğrencilerin kendi başlarına hareket etmemesi gerektiğini de vurgulayan Günaydın, “Tek başınıza hareket etmek yok. Okul geçidi kıyafeti giyilmeden ve gerekli teçhizat alınmadan okul önüne çıkıp trafiği durdurmaya çalışmıyoruz. Kıyafetimiz bizim her şeyimiz. Kıyafet olmazsa olmaz. Sürücülerin de sizleri görebilmesi için mutlaka önünüzün açık olması lazım” dedi.

Trafik kurallarına uymayan sürücülerin başlarına gelen olayların video görüntülerinin yanında ünlü Stand Up’cı  Atalay Demirci’nin trafikle ilgili gösterilerinden örnekler gösterildi.

Eğitim, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sun buldu.

Gerekli trafik işaretleri, okul geçit görevlisi kıyafetlerini de teslim alan öğrencilerin bugünden sonra okullarının önlerinde göreve başlayacaklar. Öğrenciler, eğitimin verimli geçtiğini ve görevlerini de aldıkları bu bilgiler ışığında sürdüreceklerini söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.