1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars KYK’dan ağaçlandırma seferberliği
Kars KYK’dan ağaçlandırma seferberliği

Kars KYK’dan ağaçlandırma seferberliği

Kars’ta Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü’nce ortaklaşa gençlerde ağaçlandırma ve çevre bilinci oluşturulması için öğrenci yurtlarında fidan dikimi yapıldı.

A+A-

Kars Kredi ve Yurtlar Kurumu Murat Çobanoğlu Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, KYK Kars İl Müdürlüğü yetkilileri, çalışanlar ve yurtlarda kalan öğrenciler katılarak, isimleri verilen fidanları toprakla buluşturdu. Fidan dikim etkinliğine katılanlar açık havanın tadını çıkarırken fidanları toprakla buluşturmanın heyecanını yaşadılar.

“KYK Yurt Binalarının Bahçeleri Ağaçlandırılıyor”

Kars’ta bulunan öğrenci yurtları içerisinde peyzaj çalışması yapılan alanlara, çok sayıda sarıçam ve meyve fidanı dikilerek can suyu verildi.

Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda barınmakta olan öğrenciler adına uygun görülen ağaçlandırma sahalarında yapılan fidan dikimi etkinliği ile ağaçlandırma alanlarının sadece ormanlar olmadığını yurt binalarının bahçelerinin de ağaçlandırılarak doğaya katkıda bulunulabilmesi, yapılacak fidan dikimi etkinlikleri ile de gençlerin de iştirakinin sağlanmasıyla ağaç ve orman sevgisi ile yeşilin yaşatılması konusunda gençlerde bir şuurun oluşturulması amaçlanıyor.

Murat Çobanoğlu Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen etkinliğe KYK Kars İl Müdürü Müseyip Arslanbenzer, Yurt Müdürü Ayten Avcı Kaya, yurt personelleri, Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri ile yurtlarda barınan kız öğrenciler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.